Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:54 15 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Judecătoria Constanța a respins cererea de arestare a lui Ioan Ovidiu Suciaghi-Borda, fost investitor imobiliar

ro

11 Mar, 2021 11:59 1751 Marime text
  • Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au formulat ieri propunere de arestare preventivă pentru 30 zile față de Ovidiu – Ioan Suciaghi-Borda, în vârstă de 41 ani, recidivist, cercetat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.
 
Aseară, aproape de ora 21.30, Judecătoria Constanța a respins ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.
 
Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul S-B O - I pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.03.2021 până la data de 08.04.2021, inclusiv. Impune inculpatului, pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organele de poliţie în a căror rază teritorială locuieşte efectiv, organe desemnate cu supravegherea acestuia, conform programului de supraveghere întocmit de aceste organe sau ori de câte ori este chemat; d)să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţare prealabilă. Atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă.
 
Oficial de la Parchet
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele:
 
La data de 07.08.2020, beneficiind de ajutorul numitei H. C.-I., persoană interpusă care i-a pus la dispoziție societatea (...), prin folosirea unor mijloace frauduloase, constând în fotografii ale unor cutii cu măști de protecție şi plăsmuirea unor ordine de plată ramburs, a indus-o în eroare pe persoana vătămată (...) cu privire la intenția şi capacitatea de livrarea a cantității de 300.000 măști de protecție sanitară, obținând un folos patrimonial injust în valoare de 135.660 lei, reprezentând plata efectuată de persoana vătămată pentru achiziționarea acestora.
 
Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpat.
  
          Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.


Într-un alt dosar (502/2018  17.04.2018), Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea lui Suciaghi Borda Ovidiu Ioan la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar de înșelăciune. Gazetadecluj.ro informa in aprilie 2018 că Suciaghi Borda Ovidiu Ioan, un investitor imobiliar acuzat de înşelăciune, a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj la o pedeapsă cu suspendare şi la plata a 1.000 de euro despăgubiri    
Sursa foto: Captură portaljust.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii