Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri justiție Constanța Concurs pentru scaunul de procuror general al Dobrogei! S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor (DOCUMENT)

ro

23 Aug, 2023 17:00 1739 Marime text
  • Parchetul Curții de Apel Constanța este condus de procurorul general Gigi Valentin Ștefan, mandatul său fiind valabil până în luna ianuarie 2024.
  • În Secțiunea Document poate fi consultat calendarul estimativ al concursului.
Consiliul Superior al Magistraturii a încheiat perioada în care puteau fi depuse candidaturile pentru concursul privind funcțiile de conducere la parchetele din țară, printre ele numărându-se și funcția de procuror general al Dobrogei!
 
Ultima zi de depunere a candidaturilor a fost marți, 22 august 2023, Consiliul anunțând că urmează verificarea candidaturilor, iar la data de 5 septembrie 2023 vor fi afișate listele candidaților ce îndeplinesc condițiile de participare la concurs.
 
Cel mai important post de conducere scos la concurs pentru Dobrogea este cel de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în subordinea căruia se află toate unitățile de anchetă din județele Constanța și Tulcea.
 
În prezent, funcția este deținută de magistratul Gigi Valentin Ștefan, care a câștigat concursul în urmă cu trei ani, mandatul său fiind valabil până în luna ianuarie 2024.
 
În continuare, la nivelul PCAConstanța, au mai fost scoase la concurs funcțiile de prim-procuror pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, Parchetul Judecătoriei Hârșova, Parchetul Judecătoriei Mangalia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, Parchetul Judecătoriei Babadag și Parchetul Judecătoriei Măcin.
 
După afișarea candidaturilor admise pentru concurs, urmează perioada de depunere a contestațiilor, care vor fi soluționate până la data de 12 septembrie 2023.
 
Totodată, proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere poate fi depus până pe 12 septembrie 2023, iar testarea psihologică va avea loc în perioada 30 septembrie – 12 octombrie 2023.
 
În intervalul 3 octombrie – 15 octombrie 2023 va avea loc susținerea proiectului, iar testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane va fi pe 5 noiembrie 2023.
 
Rezultatele finale vor fi afișate la finele lunii noiembrie 2023.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat calendarul estimativ al concursului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Știri justiție Constanța
Cine conduce parchetele din Constanța și Dobrogea? Lista completă a procurorilor delegați sau detașați pe funcțiile de conducere

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii