Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Stai, Poliţia!“, „Stai că trag!“ Focuri de armă în zona Institutului de Marină. Ce au găsit poliţiştii în geanta unui tânăr

ro

23 Aug, 2019 00:00 2228 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, un tânăr din Constanţa a fost condamnat în primă instanţă la aproximativ trei ani de închisoare cu executare pentru deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 
În actul de sesizare, procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism arată că, aproape de jumătatea lunii iunie 2017, puţin după miezul nopţii, 30 un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, aflat în cercetarea unei infracţiuni de tâlhărie, a observat pe o stradă un tânăr care la vederea lucrătorilor de poliţie s-a ascuns în vegetaţia înaltă.
 
În aceste condiţii, persoana a fost somată să se oprească şi să se apropie de autospeciala poliţiei, lucru pe care aceasta l-a şi făcut şi, observând că tânărul avea asupra sa o geantă de umăr, acesta a fost întrebat cu privire la conţinut, moment în care persoana a devenit mai agitată şi a fugit din zona sensului giratoriu Eden până în faţa băncii BCR, unde a traversat, ulterior el ajungând la Institutul de Marină.
 
Deşi a fost somat verbal cu „Stai, Poliţia“, „Stai că trag”, tânărul nu s-a conformat, context în care unul dintre lucrătorii de poliţie a tras cu armamentul din dotare trei focuri în plan vertical. După circa 30 de metri, tânărul a fost prins şi încătuşat.
 
Ulterior, cu ocazia controlului genţii de umăr pe care acesta o purta, au fost descoperite trei plicuri din plastic autosigilante ce conţineau materie vegetală de culoare brun-verzuie cu aspect şi miros de canabis, un dispozitiv de mărunţit din plastic de culoare albastră cu urme măcinate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii