Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:06 25 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință fără public la Judecătoria Medgidia Ieri s-a decis libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă (video)

ro

04 Apr, 2020 00:00 6626 Marime text

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a mers ieri la Judecătoria Medgidia, acolo unde a avut loc primul termen, în faza camerei preliminare, în dosarul în care a fost deferit justiției pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Ieri, instanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de Ioan Albu. Decizia nu este definitivă și a fost luată, potrivit surselor noastre, de judecătorul Andrei Gabriel, de la Judecătoria Medgidia.


Minuta

În baza art.348 C.proc.pen. rap. la art.207 C.proc.pen., Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul A. I. și prelungită prin încheierea nr.8/13.03.2020 a Judecătoriei Medgdia. Menține obligațiile stabilite prin încheierea nr.8/13.03.2020 a Judecătoriei Medgdia. În baza art.221 alin.(4) C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.275 alin.(3) C.proc.pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 03.04.2020“.


Decizia nu este definitivă și a fost pronunțată în Cameră de Consiliu, procedură secretă (nepublică) conform legislației în vigoare.


Amintim că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus, pe data de 1 aprilie, trimiterea în judecată a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Tragedia explicată pas cu pas

La data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a condus pe drumurile publice având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (...) pe DN3. În timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (...), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul Tudor Aurel, în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel. Conform magistraților, în autoturismul marca Range Rover au fost găsite pe podeaua stângă spate un dop de plută și pe podeaua dreapta spate o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvée Ioan, desfăcută, fără lichid. De asemenea, în actele oamenilor legii se mai arată că pe tapițerie (plafon, scaune) au fost identificate pete de lichid roșcat cu miros de vin.
 

După accident, Ioan Albu a fost internat în spital.

Pe data de 21 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au solicitat Judecătoriei Medgidia arestarea preventivă a lui Ioan Albu, însă cererea a fost respinsă, prin decizia 3/2020 din data de 21 februarie, de
Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Acesta a dispus ca fostul prefect să fie plasat în stare de arest la domiciliu.

Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Tribunalul Constanța de către procurori, la data de 21 februarie. Pe data de 25 februarie, judecătoarele Monica Laura Tănase și Marinela Mitan, din Tribunalul Constanța, au menținut hotărârea judecătorului Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Pe cale de consecință, propunerea Parchetului Judecătoriei Medgidia de arestare preventivă a fostului prefect Ioan Albu a fost respinsă definitiv. Drept urmare, inculpatul Ioan Albu a rămas în stare de arest la domiciliu.

Citește și

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Final de anchetă în cazul lui Ioan Albu, fostul prefect de Constanța. Ultima decizie a judecătorilor (galerie foto + video)

UPDATE 2. Județul Constanța
Accidentul grav de pe DN3, produs de fostul prefect, Ioan Albu. O persoană a decedat (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii