Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seaview Media SRL și Consiliul Local Constanța duc la Curtea de Apel procesul pentru două viitoare blocuri, cu parcare, pe bulevardul Tomis

ro

02 Jun, 2024 13:26 608 Marime text
Avocați pledând în sala de judecată. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, unde urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în recurs.
Seaview Media SRL, dar și Consiliul Local Constanța au declarat recurs în procesul care vizează cele două imobile supraetajate, cu parcare pe care compania privată vrea să le construiască pe bulevardul Tomis din oraș.
 
Recursurile celor două părți au fost formulate față de hotărârea inițială a Tribunalului Constanța cu privire la HCL care a anulat PUZ-ul blocurilor.
 
Amintim, Tribunalul admisese în parte cererea Seaview Media SRL și a decis anularea articolului 3 din HCL Constanța 328 din 30 septembrie 2021.
 
HCL 328/2021vizează „Revocarea HCL 39/2009 privind aprobarea PUZ – Construire 2 imobile: 2S+P+2E+T – Parcare și 2S+P+8-10E – Birouri și parcare, bd. Tomis, zona bl. TAV4, teren în suprafață totală de 1.948 mp, dintre care 1.208 mp aparținând domeniului privat al municipiului Constanța și 740 mp aflați în proprietatea Seaview Media SRL“.
 
Aritcolul 3, anulat de Tribunal, arăta faptul că „se revocă actele administrative subsecvente emise în baza HCL 39/2009 cu excepția celor executate până la faza procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor care rămân în vigoare și produc efectele pe mai departe“.
 
Dosarul are indicativul 3552/118/2022*, părți fiind Seaview Media SRL și Consiliul Local Constanța.
 
Decizia Tribunalului a fost pronunțată în rejudecarea dosarului.
 
Iată minuta Hotărârii 222/2024 a Tribunalului, atacată acum la Curtea de Apel:
 
„Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta SC Seaview Media SRL în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanța. Anulează art.3 din HCL nr.328/30.09.2021“
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, cazul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Mara Isabella Nemeth, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Printr-o decizie anterioară, Tribunalul Constanța admisese cererea Seaview Media SRL și anularea HCL atacată, dar Curtea de Apel a admis recursul Consiliului Local și a decis rejudecarea procesului, la Tribunal.
 
În rejudecare,  Tribunalul a admis doar în parte cererea și a anulat articolul 3 din HCL atacat.
 
Acum, dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, unde urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în recurs.
 
Despre Seaview Media SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 2 iunie 2024, Seaview Media SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în Constanța, pe strada Maior Gheorghe Șonțu, nr. 10 și se ocupă de activități ale agențiilor de publicitate.
 
Firma are un punct de lucru și pe bulevardul Tomis, din Constanța.
 
Asociatul majoritar este Sorin Ionuț Barbu, restul părților sociale revenindu-i lui Carmen Antoanela Stăncescu.
 
Administrator este tot Sorin Ionuț Barbu, al cărui nume se regăsește și în Elite Center SRL, Seaview Advertising SRL, Buka Holding SRL și X-Brise SRL.
 
Carmen Antoanela Stăncescu apare și în Seaview Advertising SRL, precum și în Raycatch SRL.
 
În 2022, Seaview Media SRL a declarat patru angajați, pierderi peste 820.000 de lei și cifra de afaceri aproape 13.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: www.rolii.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Primăria Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Curtea de Apel Constanța respinge revizuirea cerută de Seaview Advertising SRL pentru un imobil de 15 etaje, în Mamaia (MINUTA)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii