Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se deschid porţile Institutului Naţional al Magistraturii. Sunt disponibile 300 de locuri

ro

21 Sep, 2019 00:00 2068 Marime text

Prin Hotărârea din 17 septembrie 2019, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat organizarea concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, în perioada septembrie 2019 - februarie 2020.

Conform datelor oficiale, pe data de 17 noiembrie va avea loc proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal. Pe data de 7 decembrie va avea loc proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice la drept civil şi drept procesual civil. Asta în timp ce pe data de 8 decembrie va fi susţinută proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice la drept penal, drept procesual penal.

De asemenea, în perioada 11 - 27 februarie 2020 va avea loc susţinerea interviului.

Concursul se organizează pentru ocuparea a 300 locuri de auditori de justiţie- INM (din care  200 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 100 pentru ocuparea funcţiei de procuror) şi pentru ocuparea a şapte posturi vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor si procurorilor, astfel: două posturi în cadrul INM, un post la Biroul juridic al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un post la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, două posturi la Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi un post la Serviciul Juridic din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune.

La finalizarea primului an de studii auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror, conform dispoziţiilor art.4 din OUG 7/2019.

Condiţii de înscriere



Potrivit art.2 din OUG 7/2019, poate fi admisă la Institutul Naţional al Magistraturii persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
- are cetăţenia română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
- este licenţiată în drept, nu are antecedente penale sau cazier fiscal şi se bucură de o bună reputaţie, cunoaşte limba română, este aptă din punct de vedere medical şi psihologic, pentru exercitarea funcţiei.

Verificarea îndeplinirii condiţiilor de a fi apt din punct de vedere medical şi psihologic şi a condiţiei de a se bucura de o bună reputaţie se efectuează după data afişării rezultatelor finale.

Taxa de înscriere, în cuantum de 650 RON, se plăteşte la casieria tribunalului/parchetului la care se face înscrierea. Clasificarea candidaţilor urmează a se face în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la concurs.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii