Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbare de situație Cine conduce Secția penală a Curții de Apel Constanța

ro

14 Mar, 2022 00:00 2555 Marime text
  • Fost președinte al Curții de Apel Constanța, judecătorului Marius Cristian Epure îi fuseseră delegate atribuțiile de președinte al Secției penale începând cu data de 1 februarie 2022.
  • Secția pentru judecători a CSM a decis însă să respingă propunerea privind delegarea sa pe funcția de conducere.
  • În acest context, atribuțiile de președinte al Secției penale i-au fost delegate magistratului Claudiu Iulian Răpeanu, vicepreședinte al Curții de Apel și, totodată, judecător al Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Secția penală și pentru cauze penale cu minori și de familie a Curții de Apel Constanța este condusă acum de vicepreședintele instanței, magistratul Claudiu Iulian Răpeanu.
 
Judecătorului i-au fost delegate atribuțiile de președinte al secției din data de 8 martie 2022, după ce Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins propunerea de delegarea pe funcția de președinte a magistratului Marius Cristian Epure.
 
Fost președinte al Curții de Apel Constanța, judecătorului Marius Cristian Epure îi fuseseră delegate atribuțiile de președinte al Secției penale începând cu data de 1 februarie 2022.
 
Totuși, în cadrul ședinței Secției pentru judecători a CSM din data de 25 februarie 2022, secția a decis, cu cinci voturi pentru respingere, două pentru admitere și două nule, să respingă propunerea privind delegarea magistratului pe funcția de președinte al Secției penale.
 
În această situație, la data de 8 martie 2022, potrivit Portalului instanțelor de judecată, magistratul Claudiu Iulian Răpeanu, vicepreședinte al Curții de Apel și, totodată, judecător al Secției de contencios administrativ și fiscal, a preluat atribuțiile președintelui Secției penale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Răsturnare de situație!
Ce răspuns i-a dat CSM judecătorului Marius Cristian Epure, de la Curtea de Apel Constanța, privind delegarea în funcție (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii