Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:26 07 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stabilit data la care vor începe audierile în procesul firmei ce a actualizat documentația pentru reabilitarea Cazinoului

ro

08 Jun, 2020 16:57 1086 Marime text
•    În 2019, Impex Romcatel Cercetare Proiectare a participat și la licitația propriu-zisă privind restaurarea clădirii-simbol.

Audieri în procesul în care Impex Romcatel Cercetare Proiectare, firma ce a actualizat documentația pentru reabilitarea Cazinoului, este acuzată de înșelăciune, în legătură cu contractul derulat pentru reabilitarea Palatului Copiilor Vaslui.
Faptele îi sunt imputate de procurorii Parchetului Curții de Apel Iași, iar procesul se desfășoară, în prezent, la Judecătoria Vaslui.
În anul 2018, societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare a actualizat documentația pentru licitația privind reabilitarea Cazinoului din Constanța. De asemenea, anul trecut societate s-a înscris și în cursa privind reabilitarea propriu-zisă a clădirii-simbol a Constanței, însă licitația a fost câștigată de un alt ofertant.
În ce privește procesul ce se desfășoară la Vaslui, judecătorii au decis amânarea acestuia pentru data de 19 iunie, la ora 10.00, termen la care, potrivit datelor oficiale, ar putea fi audiate persoanele acuzate, precum și reprezentantul persoanei vătămate.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, „la data de 03.07.2018 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus trimiterea in judecată a S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire SC Impex Romcatel S.A), care, în calitate de persoană juridică, în perioada anilor 2008- 2011, a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plată de situații de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind «Reactualizare proiect tehnic și execuție consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296.06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive a infracţiunii de înșelăciune“.
Prin același rechizitoriu, au mai fost trimise în judecată Viorica Frunză, administratorul firmei, acuzată de înșelăciune și uz de fals, dar și Iulia Ursache, contabilul șef al societății, acuzată, de asemenea, de înșelăciune.

Explicație foto: proiectul prezentat de Compania Națională de Investiții privind reabilitarea Cazinoului

Ti-a placut articolul?

Comentarii