Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:23 28 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă procesul firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare, la Vaslui

ro

17 Sep, 2020 00:00 386 Marime text
  • Societatea a actualizat documentația pentru reabilitarea Cazinoului și apoi a participat, fără succes, la licitație.
  • Dosarul în care firma a fost trimisă în judecată de procurori are azi un nou termen la Judecătoria Vaslui.
Magistrații Judecătoriei Vaslui vor deschide astăzi dosarul în care firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare, care a actualizat documentația pentru licitația privind reabilitarea Cazinoului din Constanța, este acuzată de nelegalități în legătură cu lucrările de la Palatul Copiilor Vaslui.

Pentru termenul de astăzi, martorii din proces urmează să fie citați cu mandate de aducere, pentru a si audiați în cauză. Așa cum precizam în edițiile anterioare, în proces s-a decis și efectuarea unei expertize tehnice în construcții în legătură cu lucrările desfășurate la Palatul Copiilor Vaslui.

În anul 2018, Impex Romcatel Cercetare Proiectare a întocmit documentația ce a stat la baza organizării ultimei licitații pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. Totodată, firma a și participat la licitația organizată ulterior de Compania Națională de Investiții, pentru contractul de reabilitare, însă oferta asociației din care făcea parte a fost respinsă.
În procesul de la Judecătoria Vaslui, firma este acuzată alături de administratorul Viorica Frunză, dar și de contabilul șef Iulia Ursache.
 

Acuzațiile ce i se aduc

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, „la data de 03.07.2018 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus trimiterea in judecată a S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire SC Impex Romcatel S.A), care, în calitate de persoană juridică, în perioada anilor 2008- 2011, a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plată de situații de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind «Reactualizare proiect tehnic și execuție consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296.06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive a infracţiunii de înșelăciune“.

Prin același rechizitoriu, au mai fost trimise în judecată Viorica Frunză, administratorul firmei, acuzată de înșelăciune și uz de fals, dar și Iulia Ursache, contabilul șef al societății, acuzată, de asemenea, de înșelăciune.

Cazul a fost înregistrat la Judecătoria Vaslui în anul 2018, însă, până la acest moment, nu a fost pronunțată o primă hotărâre.


Citește și:

„Casinoul de la munte“ și „Cazinoul de la mare“. Poveștile celor două edificii par a fi îngemănate

Ti-a placut articolul?

Comentarii