Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:15 27 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rocada mică în instanțe Ce judecători constănțeni au primit acordul CSM pentru transfer. Cui i-a fost respinsă cererea

ro

26 Mar, 2020 00:00 926 Marime text


Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat în ședința de marți solicitările de transfer venite din partea magistraților de la toate instanțele din țară. Așa cum am arătat în edițiile anterioare, înaintea desfășurării sesiunii de transfer, CSM le-a transmis judecătorilor rugămintea de a nu participa la ședință, în contextul măsurilor menite să limiteze răspândirea infecției cu COVID-19.
Dincolo de aceste aspecte, printre judecătorii constănțeni care și-au cerut transferul se află și fostul procuror general al Constanței, magistratul Raluca Georgeta Ceaușu, care a schimbat roba de acuzator pe cea de judecător încă din vara anului trecut. Judecătoarea Ceaușu a solicitat CSM să îi aprobe transferul de la Judecătoria Constanța, unde este încadrată în prezent, la Curtea de Apel Constanța, unde își desfășoară efectiv activitatea, fiind detașată la această instanță la finele lunii august 2019. După ce au analizat documentele ce au însoțit cererea de transfer, reprezentanții Secției pentru judecători au decis însă respingerea solicitării.
 

Transferurile de la nivelul Curții de Apel Constanța


Pe de altă parte, în cazul judecătoarei Liliana Cătălina Alexe, din cadrul Curții de Apel Constanța, Secția pentru judecători a CSM a decis admiterea transferului acesteia la Curtea de Apel București, începând cu data de 1 iunie. De altfel, magistratul era oricum detașat la instanța bucureșteană, astfel că CSM a dispus și încetarea detașării, începând cu data transferului.
Judecătoarea Luminița Teodora Popescu, de la Judecătoria Mangalia, solicitase transferul la Curtea de Apel Constanța, însă cererea i-a fost respinsă. Aceeași decizie a fost luată și cu privire la cererea de transfer formulată de judecătoarea Monica Vieru, de la Judecătoria Constanța, ce optase pentru Tribunalul Constanța.
În schimb, au fost admise cererile judecătorilor Iuliana Loredana Mesrobian și Răzvan Ionuț Pricop, de la Judecătoria Constanța, aceștia urmând să fie transferați la Tribunalul Constanța începând cu data de 1 iunie.
În ce privește instanțele tulcene, Secția pentru judecători a CSM a decis admiterea cererii de transfer a magistratului Elena Simion, din cadrul Judecătoriei Tulcea, care optase pentru Tribunalul Tulcea. Transferul se va face începând cu data de 1 iunie. Pe de altă parte, judecătorul Teodor Borisov, tot din cadrul Judecătoriei Tulcea, a primit răspuns negativ la solicitarea sa de transfer în cadrul Tribunalului Tulcea.

Citește și:

Măsuri fără precedent:
CSM face un apel important la mai mulți judecători. Unii sunt din Constanța

Rocada mică la judecători:
Ce magistraţi vor să plece de la Constanţa ori să vină aici 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii