Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rocada mică la judecători Ce magistraţi vor să plece de la Constanţa ori să vină aici

ro

27 Feb, 2020 00:00 8826 Marime text

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicităţii listele cu judecătorii care şi-au manifestat intenţia de a fi transferaţi la alte instanţe din ţară. Pe lista CSM privind instanţele dobrogene se află şi fostul procuror general al Constanţei, magistratul Raluca Georgeta Ceauşu, devenită judecător în cursul anului trecut.


Concret, aceasta a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să îi aprobe transferul din cadrul Judecătoriei Constanţa la Curtea de Apel Constanţa. De altfel, magistratul îşi desfăşoară oricum activitatea la Secţia penală a Curţii de Apel, fiind delegată în acest sens de către Secţia pentru judecători a CSM încă din toamna anului trecut. De asemenea, este de menţionat că nu este pentru prima dată când judecătoarea solicită CSM transferul efectiv la Curtea de Apel, o cerere similară fiind înaintată şi spre finalul anului 2019. La momentul respectiv, însă, Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea de transfer.


Cine vrea să plece de la Constanţa


Potrivit informaţiilor făcute publice de forul superior al magistraţilor, judecătoarea Roxana Doroftei, din cadrul Judecătoriei Tulcea (instanţă arondată Curţii de Apel Constanţa), a cerut să i se aprobe transferul la Judecătoriile Braşov, Rupea ori Zărneşi. La rândul său, şi judecătoarea Liliana Cătălina Alexe vrea să plece de la Constanţa, unde îşi desfăşoară activitatea la Curtea de Apel, spre Curtea de Apel Bucureşti. Totodată, magistraţii Parascheva Dorin, Mihaela Ioana Stanciu şi Ștefan Alexandru Toma au cerut să fie transferaţi de la Judecătoria Constanţa, optând pentru judecătoriile arondate Curţii de Apel Bucureşti.


La nivelul Curţii de Apel Constanţa, magistraţii Iuliana Loredana Mesrobian, Răzvan Ionuţ Pricop şi Monica Vieru au solicitat să li se aprobe transferul la Tribunalul Constanţa. Cei trei îşi desfăşoară în prezent activitatea în cadrul Judecătoriei Constanţa.


De altfel, pentru Judecătoria Constanţa şi-au exprimat opţiunea judecătorii Octavian Cătălin Ticea, din cadrul Judecătoriei Medgidia, Ioana Cristina Iancu, de la Judecătoria Galaţi, dar şi George Crăciun, din cadrul Judecătoriei Agnita. În privinţa judecătorului Crăciun, este de menţionat că, la momentul de faţă, acesta îşi desfăşoară oricum activitatea la Judecătoria Constanţa, fiind delegat de la Judecătoria Agnita pentru o perioadă de şase luni, la cererea Curţii de Apel Constanţa.


La rândul său, judecătoarea Luminiţa Teodora Popescu, de la Judecătoria Mangalia, a solicitat să i se aprobe transferul la Curtea de Apel Constanţa.


În ce priveşte instanţele tulcene, magistraţii Teodor Borisov şi Elena Simion au cerut transferul de la Judecătoria Tulcea la Tribunalul Tulcea.


Citeşte şi:

Forţe proaspete în magistratură. Cine sunt noii procurori şi judecători din Dobrogea

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii