Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri fără precedent CSM face un apel important la mai mulți judecători. Unii sunt din Constanța

ro

23 Mar, 2020 00:00 3416 Marime text

Nu mai puţin de 16 judecători dobrogeni aşteaptă deciziile de mâine ale Consiliului Superior al Magistraturii, în privinţa sesiunii de transferuri organizate la nivelul instanțelor din țară.
În contextul epidemiei de Coronavirus, toți judecătorii ce îşi depuseseră cererile de transfer au fost rugaţi să nu se prezinte la sedinţa CSM, ci să transmită prin alte modalităţi eventualele documente ce ar putea întări argumentele prezentate deja pentru solicitarea trabsferului. Şedinţa Secției pentru judecători este programată să se desfăşoare mâine dimineaţă, de la ora 10.00, la Consiliul Superior al Magistraturii.
Cu câteva zile înainte şedinței în care se vor analiza cererile de transfer înaintate de judecători din întreaga ţară, reprezentanţii CSM au anunțat că analizarea cererilor se va face exclusiv în baza actelor depuse. Mai mult, magistrații au fost rugaţi să nu se deplaseze la sediul CSM pentru a participa la şedință.
„În contextul situației generate de răspândirea la nivel general a infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2, judecătorii sunt rugați să nu participe la şedința Secţiei pentru judecători, dar pot transmite documente suplimentare, pentru completarea argumentelor deja prezentate în cererile de transfer“, este mesajul transmis judecătorilor din toată ţara încă de săptămâna trecută.
Amintim că nu mai puţin de 16 magistraţi ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul instanțelor de pe raza Curții de Apel Constanța şi-au depus cereri de transfer pentru această sesiune.

Judecători dobrogeni cu cereri de transfer

Printre cei 16 se numără şi fostul procuror general al Constanței, magistratul Raluca Georgeta Ceauşu, care a schimbat anul trecut roba de procuror cu cea de judecător. Încadrată la Judecătoria Constanța, cu grad de judecător de curte de apel, Raluca Ceauşu solicită transferul la Curtea de Apel Constanţa, instanţă în cadrul căreia a fost delegată din toamna anului trecut.
În continuare, judecătoarea Roxana Doroftei, din cadrul Judecătoriei Tulcea (instanţă arondată Curţii de Apel Constanţa), a cerut să i se aprobe transferul la Judecătoriile Braşov, Rupea ori Zărneşi. La rândul său, şi judecătoarea Liliana Cătălina Alexe vrea să plece de la Constanţa, unde îşi desfăşoară activitatea la Curtea de Apel, spre Curtea de Apel Bucureşti. Totodată, magistraţii Parascheva Dorin, Mihaela Ioana Stanciu şi Ștefan Alexandru Toma au cerut să fie transferaţi de la Judecătoria Constanţa, optând pentru judecătoriile arondate Curţii de Apel Bucureşti.
De asemenea, trei magistrați ai Judecătoriei Constanţa au cerut să fie transferaţi la Tribunalul Constanţa. Aceştia sunt Iuliana Loredana Mesrobian, Răzvan Ionuţ Pricop şi Monica Vieru. În schimb, pentru Judecătoria Constanţa şi-au exprimat opţiunea judecătorii Octavian Cătălin Ticea, din cadrul Judecătoriei Medgidia, Ioana Cristina Iancu, de la Judecătoria Galaţi, dar şi George Crăciun, din cadrul Judecătoriei Agnita. Totodată, judecătoarea Luminiţa Teodora Popescu, de la Judecătoria Mangalia, a solicitat să i se aprobe transferul la Curtea de Apel Constanţa. Nu în ultimul rând, în ce priveşte instanţele tulcene, magistraţii Teodor Borisov şi Elena Simion au cerut transferul de la Judecătoria Tulcea la Tribunalul Tulcea.
Dat fiind că au fost rugaţi să nu participe la şedinţă, judecătorii vor aştepta să fie informați de deciziile CSM ce îi vizează în cursul zilei de mâine.

Citeşte şi:

Rocada mică la judecători:
Ce magistraţi vor să plece de la Constanţa ori să vină aici

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii