Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrocedări cu iz de epocă, la Tribunal! Începe procesul deschis de descendenții prințului Cantacuzino Municipiului Constanța

ro

22 Mar, 2023 00:00 1599 Marime text
  • Cazul are indicativul 258/118/2023 și este programat să înceapă la Tribunal pe data de 4 mai 2023, de la ora 12.45.
  • Stins din viață la vârsta de 90 de ani,  la începutul anului 2018, prințul Șerban Cantacuzino a fost unul dintre ultimii nobili ai țării.
Judecătorii Secției I Civile a Tribunalului Constanța au stabilit data la care va începe procesul deschis de descendenții prințului Cantacuzino Unității Administrativ Teritoriale Constanța.
 
Dosarul, care a fost deschis în baza Legii 10/2001 privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv în timpul regimului comunist către proprietarii de drept, va fi analizat de judecători la începutul lunii mai.
 
Cazul are indicativul 258/118/2023 și este programat să înceapă la Tribunal pe data de 4 mai 2023, de la ora 12.45.
 
În proces, așa cum arătam în edițiile anterioare, a fost chemată în judecată Unitatea Administrativ Teritorială Constanța prin Comisia de Aplicare a Legii 10/2001, prin Primar (președinte comisie), acțiunea fiind deschisă de către descendenții unuia dintre ultimii prinți de pe teritoriul românesc.
 
Reclamante în cauză sunt Marina Anne Cantacuzino și Ilinca Mary Elisabeth Rowell, fiicele prințului Șerban Cantacuzino, în prezent stabilite în Marea Britanie.
 
Stins din viață la vârsta de 90 de ani,  la începutul anului 2018, prințul Șerban Cantacuzino a fost unul dintre ultimii nobili ai țării.
 
Membru onorific al Uniunii Arhitecților din România, prințul Șerban Cantacuzino a fost fondatorul și președintele Fundației Pro Patromonio, fundație care, de-a lungul anilor, s-a implicat profund în numeroase proiecte de restaurare și salvare a unor monumente istorice din România.
 
Legat de procesul de pe rolul Secției I Civile a Tribunalului, mai este de spus că oricare va fi decizia pe care o va lua instanță în cauză, ea va putea fi contestată la Curtea de Apel.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

„În deplină proprietate și liniștită posesie“
Vilă din Eforie Sud preluată abuziv de comuniști, restituită împreună cu terenul moștenitorului


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii