Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulament pentru Peninsula Constanța. CLC cere urgentarea hotărârii de la instanță, invocând „inițierea procedurilor de îndreptare a Regulamentului“

ro

09 Aug, 2022 13:54 1158 Marime text


S-a cerut urgentarea redactării hotătărârii motivate de a se ridica definitiv barierele de acces în Zona Peninsulară a Constanței!

Solicitarea s-a făcut în legătură cu dosarul în care s-a judecat recursul declarat de Consiliul Local Constanța împotriva primei decizii a Tribunalului Constanța de a ridica barierele.

Amintim, în luna aprilie Curtea de Apel Constanța a reconfirmat hotărârea Tribunalului și a respins recursul Consiliului Local.

Astăzi, avocații Consiliului Local Constanța au depus la instanță o solicitare de a se urgenta redactarea motivării hotărârii, în această solicitare invocându-se „inițierea procedurilor de îndreptare a Regulamentului“.

Iată mesajul transmis pe Facebook de Daniela Ghițoi, parte în procesul pentru suspendarea regulamentului:

Astăzi s-a depus în instanță o cerere de urgentare a motivării respingerii recursului Consililui Local cu privire la suspendarea Regulamentului de acces în ZP (dosarul de la Curtea de Apel, procesul pentru persoane fizice).

Cererea este formulată de Consiliul Local prin avocat și în ea se invocă ”inițierea procedurilor de îndreptare a Regulamentului” și că pentru acest lucru este nevoie de motivele de nelegalitate invocate.

E încurajator că se dorește îndreptarea Regulamentului, noi am susținut și susținem că Regulamentul se poate modifica în așa fel încât să se corecteze prevederile care afectează drepturile rezidenților, dar nu știu cum se va putea face acest lucru cât timp Regulamentul este suspedat.


Vă aduceți aminte că în ianuarie am primit răspunsuri pe mail de la Primăria Constanța, ca urmare a propunerilor și observațiilor noastre cu privire la modificarea Regulamentului de acces în ZP care a stat în transparență decizională:

”Prin hotărârea nr. 2253/2021 pronunțată de către Tribunalul Constanța în data de 15.12.2021, în dosarul civil nr. 8549/118/2021, având ca obiect suspendare executare act administrativ, instanța a dispus suspendarea executării HCL nr. 294/31.08.2021, privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanța. Față de cele menționate vă aducem la cunoștință faptul că potrivit art. 14 alin (4) din Legea nr.554/2004 : “Hotărârea prin care se pronunță suspendarea este executorie de drept”. Aceste prevederi se aplică și actelor subsecvente ce derivă din actul normativ.”

Îmi doresc ca de data aceasta să avem dezbatere publică, data trecută (în decembrie 2021) a cerut dezbatere publică pentru modificarea Regulamentului de acces în ZP chiar Biroul Teritorial al Avocatului Poporului.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii