Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referat propunere de arestare Azi, la Constanța, se decide libertatea Irinei Manole, din OJFIR Tulcea, acuzată de luare de mită

ro

13 Apr, 2021 00:00 2149 Marime text
  • Conform DNA, Milea Niculina (Nota Redacției - coordonatorul Centrului Local Tulcea din cadrul APIA) „direcționa aplicanții din cadrul programului «Tânărul Fermier« către consultantul (.....) care le întocmea proiectele ce erau ulterior depuse la OJFIR Tulcea, unde inculpata Manole Irina ocupa funcția de șef serviciu active fizice și plăți directe, calitate în care gestiona în mod direct procesul de depunere și evaluare a acestor proiecte“.

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța vor analiza azi contestația Irinei Manole, șefa Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Tulcea, formulată împotriva mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Constanța.

Irina Manole este cercetat de procurorii DNA Constanța, pentru luare de mită.

Oricare va fi decizia de azi, aceasta va fi definitivă.

Reamintim că, potrivit referatului de arestare întocmit de procurori, document transmis de DNA cotidianului ZIUA de Constanța, în cauză, Milea Niculina, coordonatorul Centrului Local Tulcea din cadrul APIA, are calitatea de suspect.

Conform DNA, Milea Niculina „direcționa aplicanții din cadrul programului «Tânărul Fermier« către consultantul (.....) care le întocmea proiectele ce erau ulterior depuse la OJFIR Tulcea, unde inculpata Manole Irina ocupa funcția de șef serviciu active fizice și plăți directe, calitate în care gestiona în mod direct procesul de depunere și evaluare a acestor proiecte“.

„După ce aplicanții obțineau sumele de bani vizate, suspecta pretindea de la aceștia aproximativ 50% din valoarea proiectelor, afirmând că o parte din bani sunt direcționați către inculpata Manole Irina“, se mai arată în referatul propunerii de arestare.

„Aceste date au fost confirmate de către martorul (.....) care, cu ocazia audierii din data de 29.03.2021, a arătat că suspecta Milea Niculina, despre care știa că deține o funcție de conducere în cadrul APIA Tulcea, a fost cea care i-a propus să aplice pentru programul Tânărul Fermier, el nefiind agricultor ci ocupându-se cu munca în construcții“.
(...)

„Martorul s-a deplasat în această localitate având asupra sa suma de 70.000 lei compusă din bancnote ale căror serii fuseseră în prealabil consemnate în cuprinsul unui proces verbal. După ce a intrat în locuința suspectei, martorul a purtat cu aceasta o discuție care confirmă acuzațiile formulate împotriva acesteia“.


Flagrant

„Astfel, suspecta a continuat constrângerea martorului, amenințându-l cu rezilierea contractelor de arendă care are fi condus la estituirea de către acesta a întregii valori a proiectului. În același timp însă, suspecta a încercat să îl convingă pe martor să se conformeze, spunându-i că suma pe care urma să i-o plătească avea să se amortizeze din producția obținută în cadrul proiectului. Martorul i-a dat suspectei suma de 70.000 lei și a părăsit locuința acesteia iar la scurt timp s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante iar cu ocazia percheziției domiciliare a fost găsită suma compusă din bancnotele ale căror serii fuseseră anterior consemnate în cuprinsul procesului verbal întocmit de organele de poliție“.
 

În trafic

„Suspecta i-a predat inculpata punga de hârtie inscripționată cu logo – ul ” (.....)” primită de la denunțător, care conținea suma de 0.000 lei primită de la acesta. La scurt timp după aceasta, inculpata a părăsit zona locuinței suspectei și a fost oprită în trafic, în autoturismul acesteia fiind găsită punga respectivă în care se afla suma de 70.000 lei compusă din bancnotele ale căror serii se regăseau în procesul verbal întocmit de organele de poliție“.

Referatul de arestare întocmit de procurorii DNA poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.


Citește și

Povestea (neoficială) din dosarul Irinei Manole, din OJFIR Tulcea, arestată pentru luare de mită

Niculina Milea, șefă în APIA Tulcea, cercetată în dosarul Irinei Manole, din OJFIR Tulcea, acuzată de luare de mită (referat propunere de arestare)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii