Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul de sport din Topolog, acuzat de acte sexuale cu elevele, cere să fie eliberat

ro

19 Sep, 2020 15:08 3513 Marime text
 
  • Potrivit legislației în vigoare, profesorul de sport este considerat nevinovat până la pronunțarea unei eventuale sentințe definitive de condamnare.

Profesorul de sport din Topolog, acuzat de acte sexuale cu elevele, a contestat mandatul de arestare emis pe numele său!
 
Contestația va fi analizată de judecătorii Tribunalului Tulcea. Oricare va fi decizia acestora, aceasta va fi definitivă.
 
Profesorul a fost reținut pe data de 17 septembrie 2020, de procurorii Parchetului Judecătoriei Babadag, sub acuzații de acte sexuale cu minore.
  
Oficial
 

 Procurori din cadrul acestei unități au dispus, în data de 18.09.2020, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului A.A.M., în vârstă de 29 de ani, reținându-se în sarcina acestuia săvârșirea a trei infracțiuni de act sexual cu un minor în formă continuată, fapte prevăzute și pedepsite de 3 x art. 220 alin. 1 și 3 lit. b din Codul Penal, cu toate cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal – art. 36 din Codul Penal și art. 38 alin. 1 din Codul Penal.
 
În fapt, organele de cercetare penală ale Postului de Poliție Topolog din cadrul IPJ Tulcea au fost sesizate de mama minorei M.A.A., cu privire la faptul că profesorul de educație fizică și sport al fiicei sale ar fi întreținut în mod repetat cu aceasta, precum și cu alte eleve ale școlii gimnaziale din localitate, mai multe raporturi sexuale.
 
În urma cercetărilor, au fost identificate până în prezent un număr de trei victime, cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani, pe care inculpatul le-ar fi determinat prin influența pe care o avea asupra lor ca, în perioada aprilie – iulie 2020, să întrețină mai raporturi sexuale normale și orale.
  
Inculpatul A.A.M. a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 18.09.2020 procurorul a solicitat Judecătoriei Babadag luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea de măsuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de Procedură Penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii