Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 23 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul de sport din Topolog, acuzat de acte sexuale cu elevele, a fost arestat

ro

18 Sep, 2020 21:29 3412 Marime text
  • Profesorul de sport care preda în comuna tulceană Topolog și care a fost acuzat că ar fi întreținut acte sexuale cu unele dintre elevele sale a fost arestat preventiv.

În această seară, Judecătoria Babadag a admis propunerea procurorilor tulceni și a emis pe numele său mandatul de arestare preventivă, valabil pentru 30 de zile.

Decizia Judecătoriei Babadag a fost deja contestată de profesor, urmând ca ultimul cuvânt asupra arestării sale să îi revină Tribunalului Tulcea.

Porfesorul a fost reținut ieri, 17 septembrie 2020, de procurorii Parchetului Judecătoriei Babadag, sub acuzații de acte sexuale cu minore.

Reamintim că, potrivit legislației în vigoare, profesorul de sport este considerat nevinovat până la pronunțarea unei eventuale sentințe definitive de condamnare.

Iată informațiile transmise în această după-amiază de Parchetul Judecătoriei Babadag cu privire la acest caz:

 Procurori din cadrul acestei unități au dispus, în data de 18.09.2020, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului A.A.M., în vârstă de 29 de ani, reținându-se în sarcina acestuia săvârșirea a trei infracțiuni de act sexual cu un minor în formă continuată, fapte prevăzute și pedepsite de 3 x art. 220 alin. 1 și 3 lit. b din Codul Penal, cu toate cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal – art. 36 din Codul Penal și art. 38 alin. 1 din Codul Penal.

În fapt, organele de cercetare penală ale Postului de Poliție Topolog din cadrul IPJ Tulcea au fost sesizate de mama minorei M.A.A., cu privire la faptul că profesorul de educație fizică și sport al fiicei sale ar fi întreținut în mod repetat cu aceasta, precum și cu alte eleve ale școlii gimnaziale din localitate, mai multe raporturi sexuale.

În urma cercetărilor, au fost identificate până în prezent un număr de trei victime, cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani, pe care inculpatul le-ar fi determinat prin influența pe care o avea asupra lor ca, în perioada aprilie – iulie 2020, să întrețină mai raporturi sexuale normale și orale.

Inculpatul A.A.M. a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 18.09.2020 procurorul a solicitat Judecătoriei Babadag luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea de măsuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de Procedură Penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii