Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:35 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste proastă pentru profesorul de sport, din Tulcea, acuzat de acte sexuale cu elevele

ro

11 Dec, 2020 15:22 821 Marime text

 
Profesorul de sport, în vârstă de 29 de ani, din Topolog, acuzat de acte sexuale cu elevele, rămâne în spatele gratiilor!
 
„Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Babadag. Prelungeşte măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul, pe o durată de 30 de zile, de la data de 17.12.2020 până la data de 15.01.2021, inclusiv. Cu drept de contestaţie“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia a fost luată de Judecătoria Babadag și poate fi contestată la Tribunalul Tulcea.
 
Conform procurorilor Parchetului Judecătoriei Babadag, profesorul de sport este acuzat de acte sexuale cu minore (trei infracțiuni de act sexual cu un minor în formă continuată).
 
În fapt, organele de cercetare penală ale Postului de Poliție Topolog din cadrul IPJ Tulcea au fost sesizate de mama minorei, cu privire la faptul că profesorul de educație fizică și sport al fiicei sale ar fi întreținut în mod repetat cu aceasta, precum și cu alte eleve ale școlii gimnaziale din localitate, mai multe raporturi sexuale.
 
În urma cercetărilor, au fost identificate până în prezent un număr de trei victime, cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani, pe care inculpatul le-ar fi determinat prin influența pe care o avea asupra lor ca, în perioada aprilie – iulie 2020, să întrețină mai raporturi sexuale normale și orale.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea de măsuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de Procedură Penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii