Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:59 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații au stabilit unde își va petrece următoarele 30 de zile profesorului de sport din Topolog acuzat de acte sexuale cu elevele

ro

17 Oct, 2020 00:00 1807 Marime text

Judecătorii din Tulcea au decis ieri că nu se impune lăsarea în libertate a profesorului de sport din Topolog, acuzat de acte sexuale cu elevele!


Conform portalului instanțelor de judecată, magisrații au respins ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Mai mult, judecătorii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Babadag și au decis prelungirea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpat, pe o durată de 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Amintim că profesorul a fost reținut pe data de 17 septembrie 2020, de procurorii Parchetului Judecătoriei Babadag, sub acuzații de acte sexuale cu minore.

Oficial de la Parchet

Procurori din cadrul acestei unități au dispus, în data de 18.09.2020, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului, în vârstă de 29 de ani, reținându-se în sarcina acestuia săvârșirea a trei infracțiuni de act sexual cu un minor în formă continuată, fapte prevăzute și pedepsite de 3 x art. 220 alin. 1 și 3 lit. b din Codul Penal, cu toate cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal – art. 36 din Codul Penal și art. 38 alin. 1 din Codul Penal.

În fapt, organele de cercetare penală ale Postului de Poliție Topolog din cadrul IPJ Tulcea au fost sesizate de mama minorei, cu privire la faptul că profesorul de educație fizică și sport al fiicei sale ar fi întreținut în mod repetat cu aceasta, precum și cu alte eleve ale școlii gimnaziale din localitate, mai multe raporturi sexuale.

În urma cercetărilor, au fost identificate până în prezent un număr de trei victime, cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani, pe care inculpatul le-ar fi determinat prin influența pe care o avea asupra lor ca, în perioada aprilie – iulie 2020, să întrețină mai raporturi sexuale normale și orale.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea de măsuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de Procedură Penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Citește și

Informații noi legate de cazul bărbatului din Medgidia acuzat de pornografie infantilă și șantaj
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii