Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii acuză - o tânără din Tulcea, șantajată cu imagini compromițătoare! Judecătorii au încetat procesul penal

ro

08 Apr, 2023 00:00 2985 Marime text
 
  • Inculpatul este acuzat că ar fi determinat persoana vătămată (o tânără), în temeiul aceleiaşi rezoluţiuni infracţionale, în mod repetat, prin constrângere morală, respectiv prin amenințarea cu postarea pe internet de poze prezentând-o nud pe aceasta, să-i trimită fotografii compromițătoare, creându-i astfel o stare de temere.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au dispus trimiterea în judecată unui bărbat din Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj în formă continuată.
 
În fapt, în esenţă, s-a reţinut că în perioada 17.01.2017 - 23.02.2017 a determinat-o pe persoana vătămată (o tânără), în temeiul aceleiaşi rezoluţiuni infracţionale, în mod repetat, prin constrângere morală, respectiv prin amenințarea cu postarea pe internet de poze prezentând-o nud pe aceasta, să-i trimită fotografii compromițătoare, creându-i astfel o stare de temere.
 
Conform procurorilor, la un moment dat, având deja un ascendent asupra psihicului persoanei vătămate, inculpatul i-a comunicat tinerei că deține un video compromițător cu ea în care aceasta întreține relații sexuale cu un băiat și că, dacă nu va face ceea ce el îi va cere, va distribui clipul pe internet.
 
Partea vătămată a susținut că deși nu a crezut în totalitate amenințarea inculpatului, susținând că nu ar putea să aibă respectivul clip video, totuși i-a fost indusă o puternică stare de temere, motivată de faptul că ea își începuse într-adevăr viața sexuală și i s-a părut că inculpatul ar cunoaște aspecte reale din viața sa; în aceste împrejurări persoana vătămată nu a exclus posibilitatea existenței unui astfel de clip video.
 
În circumstanțele anterior menționate, fiindu-i indusă o stare puternică de temere, persoana vătămată a acceptat cele solicitate de inculpat, respectiv să-și facă poze compromițătoare prezentând-o pe ea nud și să i le trimită pe Facebook.
 
Pe data de 18.01.2017, persoana vătămată a fost contactată pe Facebook de către inculpat, dar aceasta nu i s-a răspuns timp de mai multe ore.
 
În acest context, inculpatul a adresat mai multe amenințări persoanei vătămate, în sensul în care dacă aceasta nu-i va răspunde, postează pe internet pozele compromițătoare. Ulterior și-a pus în aplicare amenințarea și a trimis pozele către două persoane, aflați în lista acesteia de prieteni.
 
Tot potrivit procurorilor, pe fondul stării de stres și teamă, persoana vătămată fiind speriată și tensionată, a cedat și s-a supus solicitărilor inculpatului, astfel că s-a fotografiat dezbrăcată și i-a trimis o poză inculpatului.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Tulcea, instanță care a încetat procesul penal cu privire la inculpat.
 
Totodată, inculpatul a fost obligat la plata către partea civilă a contravalorii în lei la cursul BNR din data plăţii a sumei de 5000 euro, reprezentând daune morale.
 
Instanța a mai dispus confiscarea unui telefon mobil precum și ștergerea contului folosit la săvârșirea faptei.
 
Decizia judecătorilor din Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constănțean arestat pentru pornografie infantilă și șantaj. Cum șantaja o minoră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii