Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant! O tânără din Constanța, șantajată cu imagini compromițătoare. Cât i s-a cerut și ce condamnare a primit inculpatul

ro

23 Nov, 2021 00:00 1808 Marime text

 
  • Inculpatul este acuzat că prin intermediul rețelelor de socializare a solicitat persoanei vătămate suma de 1.000 de lei și a amenințat-o că în situația neremiterii sumei de bani, va trimite mai multe poze care o surprind pe persoana vătămată în ipostaze indecente către persoane cunoscute ale acesteia.
 
  • Tânărul a fost depistat în flagrant de către organele de poliție în timp ce îi arăta persoanei vătămate, pe telefonul lui mobil, pozele cu aceasta în ipostaze indecente, urmând a le șterge în schimbul remiterii de către persoana vătămată a sumei de 1000 de lei.
 
 
Trimis în judecată de procurorii din Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru șantaj, un tânăr din Constanța a fost condamnat definitiv la doi ani şi trei luni de închisoare.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța arată, în actul de sesizare a instanței, că inculpatul, în august 2020, prin intermediul rețelelor de socializare Instagram și WhatsApp a solicitat persoanei vătămate suma de 1000 de lei și a amenințat-o că în situația neremiterii sumei de bani, va trimite mai multe poze care o surprind pe persoana vătămată în ipostaze indecente către persoane cunoscute ale acesteia. Tot în luna august, conform anchetatorilor, tânărul a fost depistat în flagrant de către organele de poliție în timp ce îi arăta persoanei vătămate, pe telefonul lui mobil, pozele cu aceasta în ipostaze indecente, urmând a le șterge în schimbul remiterii de către persoana vătămată a sumei de 1000 de lei.
 
Judecata cauzei s-a desfășurat în procedură simplificată, inculpatul recunoscând în totalitate acuzația.
 
Conform anchetatorilor, inculpatul avea la momentul săvârșirii infracțiunii 18 ani.
 
Fiind dovedită existența faptei, elementele constitutive ale infracțiunii  precum și săvârșirea acesteia de către inculpat , Judecătoria Constanța a antrenat răspunderea penală a acestuia, apreciind că scopul preventiv educativ al sancțiunii penale poate fi atins prin aplicarea unei pedepse în limitele prevăzute de lege, reduse cu jumătate ca efect al reținerii tentativei și cu o treime ca urmare a aplicării disp. art. 396 alin. 10 C. pr. pen., urmând să stabilească pedepsa de 2 ani și 3 luni închisoare
 
Decizia Judecătoriei Constanța a rămas definitivă!
 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Bărbat șantajat cu imagini compromițătoare. Ce sumă de bani i-ar fi cerut suspectul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii