Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeie din Tulcea, șantajată de fostul amant! Prima condamnare

ro

09 Mar, 2022 00:00 3030 Marime text

 
  • Instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă și a decis obligarea inculpatului la plata către această parte civilă a sumei de 500 lei cu titlu de daune materiale, și respectiv a sumei de 1500 euro sau echivalentul lor în lei la data plății, cu titlu de daune morale.
 
 
O femeie din Tulcea, căsătorită, cu doi copii, trece printr-un adevărat calvar, după ce a acceptat să aibă o relație extraconjugală cu un bărbat necunoscut, cei doi punând bazele unei relaţii discrete pe Facebook!
 
Pe scurt, procurorii din Tulcea au reținut că inculpatul (Cătălin N.), în perioada 28.04.2020-20.05.2020, a trimis persoanei vătămate mesaje scrise, prin intermediul mai multor conturi de mesagerie on-line, ori apeluri, care prin conținut si frecvență au fost de natură sa îi creeze o stare de temere, procedând totodată la urmărirea acesteia și la supravegherea locuinței sale ori a locurilor frecventate de către aceasta.
 
Mai mult, inculpatul este suspectat că a constrâns pe  persoana vătămată, prin adresarea de amenințări cu fapte de violentă atât împotriva acesteia cât si împotriva membrilor familiei, precum si prin amenințarea cu darea în vileag a unor fapte compromițătoare pentru , cu scopul de a o determina pe aceasta sa continue relația extraconjugală.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Judecătoria Tulcea prin condamnarea inculpatului, recidivist, la pedeapsa de șase luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de hărțuire și la alți doi ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de șantaj.
 
După contopire, inculpatul a luat doi ani și două luni de închisoare cu executare.
 
Instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă și a decis obligarea inculpatului la plata către această parte civilă a sumei de 500 lei cu titlu de daune materiale, și respectiv a sumei de 1500 euro sau echivalentul lor în lei la data plății, cu titlu de daune morale.
 
Decizia magistraților din Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța. O femeie va fi despăgubită de fostul amant! Decizia este definitivă
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii