Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procuror condamnat după ce a provocat un accident rutier mortal. A primit un an cu suspendare. Cum au motivat judecătorii din Constanţa decizia

ro

10 Mar, 2022 17:55 2256 Marime text
Condamnare Sursa foto Pexels
  • Un procuror din Argeş a fost condamnat definitiv joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la un an închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, el fiind acuzat că în anul 2013 a produs un accident auto, soldat cu moartea unui bărbat.

Este vorba de Cătălin Vişinoiu, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Aceeaşi pedeapsă o primise procurorul şi la instanţa de fond - Curtea de Apel Constanţa, cu deosebirea că Instanţa supremă a înlăturat din sentinţă mai multe interdicţii pe care le avea magistratul, el având acum voie să ocupe o funcţie într-o instituţie publică.

Judecătorii din Constanţa au motivat condamnarea cu suspendare a procurorului, prin faptul că acesta a suferit ample vătămări corporale ca urmare a accidentului auto şi are un copil minor cu probleme de sănătate.

Conform presei locale, accidentul s-a produs în toamna anului 2013, la ieşire din localitatea tulceană Jijila.

Maşina condusă de Cătălin Vişinoiu, la acea vreme prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, a derapat pe fondul unui carosabil umed şi a vizibilităţii reduse, după care a intrat într-un copac de la marginea drumului. În urma impactului, a decedat pasagerul de pe scaunul din dreapta, un bărbat de 46 de ani. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii