Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:38 04 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânat!

ro

17 Oct, 2019 00:00 1229 Marime text
Ieri, la Curtea de Apel Constanța a avut loc un termen în apelul dosarului în care omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și patru luni de închisoare. Procesul a fost amânat pentru data de 22 octombrie, având în vedere lipsa unui raportul de expertiză. Până în prezent, Curtea de Apel Constanța a stabilit 25 de termene în faza apelului. 
 
În ședința din data de 21 august, Curtea de Apel Constanța a solicitat, printre altele: „Relații de la Tribunalul Constanța privind asigurarea publicității pronunțării minutei sentinței penale apelate, expertiză criminalistică a vocii și vorbirii efectuată de specialiștii din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice București (...), modificarea obiectivelor expertizei criminalistice efectuate de către Laboratorul interjudețean de expertize criminalistice București urmând să răspundă la obiectivul nr.2. (...) se va emite o adresă către martorul cu identitate protejată Ciocârlan Adrian pentru a da relații instanței, în condiții de confidențialitate, pentru a se stabili necesitatea audierii cu menținerea acestei calități“, potrivit minutei judecătorești.  
 
În prezenta cauză, Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției, pentru patru infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.
 
„În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“, potrivit DNA.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.
 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.
 
Citește și: 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii