Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:42 22 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Strutinsky, condamnat la şapte ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. Un nou termen în apelul dosarului

ro

17 Sep, 2019 00:00 3657 Marime text

Curtea de Apel Constanţa a acordat un termen în dosarul în care omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanţă la şapte ani şi patru luni de închisoare. Cauza se va afla din nou în atenţia magistraţilor pe data de 16 octombrie. Până în prezent, Curtea de Apel Constanţa a acordat 25 de termene de judecată.

Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
În prezenta cauză, Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunţător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcţia Apelor Dobrogea Litoral)“.
 
„În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influenţa exercitată asupra funcţionarilor DADL şi asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligaţiile contractuale asumate, referitoare la plata preţului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunţător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale societăţii reprezentate de denunţător, în conturile bancare ale societăţilor comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL şi SC Cds Project SRL“, potrivit DNA.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii.
 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanţă la şapte ani şi zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii