Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:41 31 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul a încetat 35 de falşi salariaţi ai Clubului de Fotbal „Farul Constanţa“, acuzaţi că au înşelat CEC Bank cu aproape două milioane de lei (document)

ro

29 Feb, 2020 00:00 2176 Marime text

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, prin emiterea rechizitoriului nr. 1181/P/2015 din 6 octombrie 2017, trimiterea în judecată a 38 de persoane.


Trei dintre inculpaţi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Restul inculpaţilor (35 la număr) sunt bănuiţi de înşelăciune şi uz de fals.


Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, în luna octombrie 2017.


Potrivit actului de sesizare a instanţei, în perioada 2009 - 2010, cei trei inculpaţi acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată ar fi întocmit în fals adeverinţe şi carnete de muncă pentru cei 35 de inculpaţi din care ar fi reieşit că sunt angajaţi ai Clubului de Fotbal „Farul Constanţa“. Cu ajutorul actelor, inculpaţii ar fi obţinut de la CEC Bank SA suma de 1,8 milioane de lei.


În luna aprilie 2018, Tribunalul Constanţa, în faza camerei preliminare, a respins ca nefondate cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi, a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul 1181/P/2015, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.


Ieri, judecătorii de la Tribunalul Constanţa au dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.


Decizia Tribunalului Constanţa (care poate fi citită integral accesând secţiunea „Documente“) nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanţa.


Citeşte şi:

Rocada mică la judecători
Ce magistraţi vor să plece de la Constanţa ori să vină aici


Retrocedarea a 25 de hectare din Constanţa, în atenţia judecătorilor din Bucureşti. Dosarul, amânat

S-a stabilit data când se va analiza cererea de rejudecare a dosarului Beirut!

Omul de afaceri Georgică Giurgiucanu, singurul inculpat
Rejudecarea unei mici părţi din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, amânată

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii