Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit șapte oameni în incendiu! Martorul lui Halichidis

ro

31 Oct, 2022 00:00 1629 Marime text
  • Pe 10 noiembrie 2022 urmează să fie audiat martorul propus de dr. Stela Halichidis, prin avocatul său.
  • Potrivit informațiilor oficiale, martorul în cauză „este fost salariat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și este persoana care a însoțit-o pe reclamantă, în mai multe rânduri, la discuțiile purtate în cadrul ISU atunci când s-a dorit depunerea documentației pentru eliberarea autorizației de securitate la incendiu“.
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța se pregătesc de audieri de martori în procesul deschis de dr. Stela Halichidis, managerul demis al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, împotriva deciziei de înlăturare din funcția de conducere!
 
Amintim, dr. Stela Halichidis a fost demisă din funcția de manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în urma incendiului izbucnit pe 1 octombrie 2021 la Secția de Terapiei Intensivă a spitalului, unde se aflau internați zece pacienți diagnosticați cu Covid-19.
 
Șapte din cei zece pacienți au murit în timpul incendiului, fiind vorba despre șapte femei, iar ceilalți trei pacienți au murit în zilele imediat următoare.
 
La scurt timp după izbucnirea incendiului, dr. Stela Halichidis a fost demisă din funcția de manager, primarul Constanței, Vergil Chițac, semnând dispoziția privind încetarea contractului de management.
 
În luna următoare demiterii, dr. Stela Halichidis a deschis la Tribunalul Constanța dosarul în care a cerut anularea dispoziției prin care i s-a încetat contractul de management.
 
Procesul se judecă la Secția de Contencios administrativ și fiscal.
 
Acum, judecătorii se pregătesc de audieri, următoarea înfățișare fiind programată să se desfășoare la data de 10 noiembrie 2022, de la ora 13.30.
 
Martorul, fost angajat al Spitalului de Boli Infecțioase
 
Potrivit datelor oficiale, la ultima înfățișare, desfășurată în luna septembrie, judecătorii au încuviințat administrarea probei testimoniale, adică audierea martorilor.
 
Mai exact, pe 10 noiembrie 2022 urmează să fie audiat martorul propus de dr. Stela Halichidis, prin avocatul său.
 
Potrivit informațiilor oficiale, martorul în cauză „este fost salariat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și este persoana care a însoțit-o pe reclamantă, în mai multe rânduri, la discuțiile purtate în cadrul ISU atunci când s-a dorit depunerea documentației pentru eliberarea autorizației de securitate la incendiu“.
 
La momentul pledării pentru admiterea acestui martor, avocatul dr. Halichidis le-a explicat judecătorilor că „teza probatorie constă în dovedirea demersurilor efectuate de-a lungul timpului la autoritățile competente tocmai pentru a se elibera autorizația la incendiu, a cărei lipsă era cunoscută de toți factorii responsabili. Încă din februarie 2021 se discuta și la nivelul Consiliului de administrație despre această chestiune“.
 
Judecătorii au constatat utilitatea probei testimoniale propuse de dr. Stela Halichidis, „raportat la tezele probatorii și la obiectul concret al investiții instanței prin cererea introductivă“.
 
Așa se face că acum urmează audierea, pe 10 noiembrie 2022, a fostului angajat al SCBI Constanța.
 
Procesul este programat să înceapă de la ora 13.30.
 
Decizia pe care Tribunalul Constanța o va pronunța la finele acestui proces va putea fi atacată de către oricare dintre părțile ce se consideră nedreptățite.
 
Dacă hotărârea va fi atacată, procesul va continua la Curtea de Apel Constanța.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței – rejust.ro
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial! După incendiul în care au murit șapte oameni
Stela Halichidis l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța, pentru demiterea din fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii