Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pentru barierele de la intrarea în Peninsula Constanța. Ce a făcut instanța de recurs

ro

29 Mar, 2022 00:00 1523 Marime text
Constanța - Zona Peninsulară. Ziua instalării barierelor de acces
  • Judecătorii Curții au decis să amâne procesul pentru data de 11 aprilie, de la ora 11.00, pentru ca părților să li se comunice înscrisurile depuse la dosarul cauzei.
  • Este vorba despre dosarul deschis inițial de societățile comerciale Gambino & Lyra SRL, Viperoom Express și Viperoom Pub SRL, reprezentate de avocat Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța.
 
Ieri, la Curtea de Apel Constanța s-a desfășurat primul termen în recursul agenților economici din Zona Peninsulară a orașului în legătură cu barierele care restricționau accesul în Peninsulă.
 
Judecătorii Curții au decis să amâne procesul pentru data de 11 aprilie, de la ora 11.00, pentru ca părților să li se comunice înscrisurile depuse la dosarul cauzei.
 
Este vorba despre dosarul deschis inițial de societățile comerciale Gambino & Lyra SRL, Viperoom Express și Viperoom Pub SRL, reprezentate de avocat Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța.
 
Acesta este dosarul în care s-a cerut pentru prima dată suspendarea aplicării Regulamentului de acces pentru Peninsula Constanța, solicitare respinsă în primă instanță de Tribunalul Constanța, la data de 15 noiembrie 2021, de completul prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Cine judecă dosarul
 
Cazul 7946/118/2021 se află pe rolul Curții de Apel Constanța, în urma recursului declarat de societățile care au cerut suspendarea regulamentului, fiind în atenția completului C2 Recurs al Secției de contencios administrativ și fiscal, format din magistrații Carmen Duță, Livia Augustina Nistor și Marilena Mircioi.
 
La finele săptămânii trecute, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis să respingă cererea de strămutare a dosarului, formulată de societățile comerciale.
 
În prezent, Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a Constanţei este suspendat, decizia de suspendare fiind luată de Tribunalul Constanța, în dosarul 8549/118/2021, al doilea dosar deschis în acest sens.
 
În această cauză, Curtea de Apel Constanța a fost chemată să judece, de această dată, recursul Consiliului Local, termenul fiind fixat în acest proces pentru data de 14 aprilie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dezbaterea publică s-a încheiat. De ce primarul Chitac nu vrea să pună pe ordinea de zi a Consiliul Local Municipal noul Regulament al zonei Peninsulare ? (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii