Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:19 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces important la Tribunalul Constanța! Este vizată casa lui Radu Mazăre! Cine judecă dosarul

ro

22 Sep, 2021 00:00 6364 Marime text
  • Dosarul (2510/118/2021) se află în prezent în atenția Completului Fond Civil 5 al Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Crina Popescu, având termen de judecată la data de 6 octombrie 2021.
  • Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, le cere judecătorilor să anuleze actele prin care a fost vândut terenul din zona Căpitănie – Vila Marina, unde se află fosta locuință a fostului primar Radu Mazăre.
  • În cauză, s-au solicitat și cheltuielile de judecată ocazionate de acest proces.
 
Dosar cu greutate pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța!
 
Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, le cere judecătorilor să anuleze actele prin care a fost vândut terenul din zona Căpitănie – Vila Marina, unde se află fosta locuință a fostului primar Radu Mazăre.
 
Dosarul (2510/118/2021) se află în prezent în atenția Completului Fond Civil 5 al Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Crina Popescu, având termen de judecată la data de 6 octombrie 2021.
 
De altfel, terenul se află printre suprafețele despre care Curtea Supremă a stabilit că urmează să se întoarcă în domeniul public ori privat al municipiului Constanța, ori al Statului Român, în urma Dosarului Retrocedărilor din Constanța.
 
Amintim, în acest dosar fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție în legătură cu retrocedarea mai multor suprafețe de teren din Constanța și Mamaia.
 
Ce vrea Chițac
 
În ce privește noul dosar civil ce vizează fosta locuință a lui Mazăre, reclamant în cauză este UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac, iar pârâții sunt Constantin Ioan Dumitru Cocăneanu, Paraschiva Barbu și companiile APV Media Turism SA și, respectiv, Nisipuri SRL.
 
În această cauză, actualul primar solicită „constatarea nulității absolute a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 257/29.01.2003 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Cocăneanu Constantin Ioan Dumitru și Barbu Paraschiva“.

 
În continuare, s-a solicitat și „constatarea nulității absolute totale sau, după caz parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare Autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și Nisipuri SA, actual Nisipuri SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul Contractului de Schimb nr. 930/2003)“.
 
Potrivit acțiunii depuse la instanță, se mai cere „constatarea nulității absolute totale sau, după caz  parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și APV Media SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul contractului de schimb nr.930/2003)“.
 
Nu în ultimul rând, municipalitatea a mai cerut și „obligarea pârâtelor APV Media SRL si Nisipuri SRL să lase subscrisei în deplină proprietate şi posesie terenul în suprafață de 489,99 mp, ce face parte din terenurile cumpărate prin Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan și Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel“.
 
De asemenea, s-a solicitat și „rectificarea cărților funciare aferente terenurilor de mai sus, în sensul radierii pârâților din cărțile funciare și intabularea dreptului de proprietate al UAT Municipiul Constanţa pentru:
-        Teren situat în Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216493, cad 325/2.
-        teren din Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216486, cad 325/1“.
 
În cauză, s-au solicitat și cheltuielile de judecată ocazionate de acest proces.
 
Cazul se află, așa cum am menționat anterior, în atenția Completului Fond Civil 5 al Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Crina Popescu.
 
De menționat că, oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 „Nu mă mai interesează subiectul!“
Firma ctitorită de Radu Mazăre rupe legăturile cu trecutul. Cine conduce acum SC Nisipuri SRL

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii