Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constantin Smeu (PNL), condamnare după acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul European

ro

31 Oct, 2023 10:48 1041 Marime text
 
 
  • În octombrie 2019, Laura Codruța Köveși (fost procuror șef al DNA) a fost numită primul procuror-șef european.
 
Tribunalul Bucureşti a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în timpul urmăririi penale de Parchetului European (EPPO), cu Smeu Constantin, primarul (PNL) din comuna Tigveni, jud Argeș, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și fals în înscrisuri sub semnatură privată.
 
Instanța a decis condamnarea inculpatului la 2 ani si 2 (doua) luni închisoare cu susăendare.
 
Instanța a lasat nesoluţionată acțiunea civilă exercitată de partea civilă Agentia Pentru Plăți și Intervenții în Agricultură, împotriva inculpatului Smeu Constantin și a partii responsabile civilmente Asociatia Crescatorilor de Bovine, Ovine, Caprine Barsesti –Tigveni.
 
Decizia nu este una definitivă.
 
Despre EPPO
 
Parchetul European (EPPO) are competența de a investiga, urmări penal și trimite în judecată autorii infracțiunilor împotriva bugetului UE.
 
Parchetul European (EPPO) este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv:
 
frauda
corupția
spălarea banilor
frauda transfrontalieră în materie de TVA
EPPO și-a început activitatea la 1 iunie 2021.
 
Instituțiile și organismele UE, precum și autoritățile competente din cele 22 de state membre care au aderat la EPPO trebuie să raporteze către EPPO orice comportament infracțional care afectează bugetul UE. De asemenea, persoanele fizice pot raporta presupuse cazuri de fraudă și alte infracțiuni.
 
În octombrie 2019, Laura Codruța Köveși (fost procuror șef al DNA) a fost numită primul procuror-șef european.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Faptele s-au prescris!
Tribunalul Constanța pune stop procesului penal în cazul afaceriștilor trimiși în judecată de DNA pentru un presupus prejudiciu de 10 milioane euro! (MINUTĂ+DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii