Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Chițac pierde procesul pentru desființarea ANL-urilor din Palazu Mare! (MINUTA)

ro

27 Nov, 2023 17:00 991 Marime text
Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
  • Decizia de azi a Tribunalului nu mai poate fi atacată.
Răsturnare de situație la Tribunal pentru Primarul Municipiului Constanța!
 
Primarul Vergil Chițac a pierdut definitiv procesul deschis în anul 2022 pentru desființarea lucrărilor apreciate ca fiind nelegale la ANL-urile din Palazu Mare!
 
Decizia definitivă a fost luată astăzi, 27 noiembrie 2023, de către judecătorii Secției I Civile a Tribunalului Constanța, care au admis apelul declarat de către Agenția Națională pentru Locuințe.
 
Judecătorii de la Tribunal au schimbat sentința inițială, prin care Judecătoria Constanța îl autorizase pe primar să desființeze lucrările apreciate ca fiind nelegale.
 
Tribunalul a admis apelul ANL, a admis excepția lipsei de interes invocată în cauză și a respins acțiunea primarului pentru desființarea lucrărilor, ca fiind lipsită de interes.
 
Iată minuta deciziei de astăzi din dosarul 2544/212/2022:
 
„Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă nr.13537/17.11.2022 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul nr.2544/212/2022, în sensul că: Admite excepţia lipsei de interes. Respinge ca lipsită de interes cererea de chemare în judecată. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate, în măsura în care nu contravin prezentei decizii. Respinge ca neîntemeiată cererea intimatului de obligare a apelantei la plata cheltuielilor de judecată efectuate în apel. Definitivă“
 
Hotărârea Tribunalului nu mai poate fi atacată.
 
La instanța de apel, cazul s-a aflat în atenția completului Apel Civil 6 al Secției I Civile, format, potrivit surselor noastre, din magistrații Adriana Mihaela Vasile și Maria Roxana Codreanu.
 
Amintim, la momentul înregistrării dosarului în instanță, respectiv, în februarie 2022, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța că, prin cererea de chemare în judecată din dosar s-a solicitat „obligarea pârâtei la desființarea lucrărilor de construcții realizate în mod ilegal, fără a deține autorizație de construire emisă potrivit Legii nr.  50/1991, republicată, precum și aducerea imobilului la starea initială, așa cum au fost constatate prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr.50-000577/02.07.2019, la imobilul situat în Constanta, teren aparținând municipiului Constanța, Cartier Palazu Mare-ANL, jud.Constanţa“.
 
Cererea fusese admisă în primă instanță de către magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța, dar, astăzi, Tribunalul a decis să respingă cererea ca fiind lipsită de interes.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Recurs pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței! Când începe procesul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii