Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recurs pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței! Când începe procesul

ro

26 Nov, 2023 17:00 757 Marime text
  • Dosarul a fost repartizat aleatoriu completului de recurs și a fost stabilită data primei înfățișări la termenul din 11 decembrie 2023, ora 10.00.
  • În proces, șoferul reclamant a cerut anularea articolului 8 din Regulamentul de gospodărire adoptat prin HCL 77/2021, care face referire la „contravențiile la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor, în vederea menținerea aspectului estetic și util al municipiului“.
  • Decizia pe care o va lua Curtea de Apel nu va mai putea fi atacată.
Recursul pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței va fi judecat luna viitoare de Curtea de Apel Constanța!
 
Dosarul a fost repartizat aleatoriu completului de recurs și a fost stabilită data primei înfățișări la termenul din 11 decembrie 2023, ora 10.00.
 
Cazul se află pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, fiind în atenția completului C3 Recurs, format, potrivit surselor noastre, din magistrații Elisabeta Crihană, Andreea Bianca Andruș și Maria Timoașcă.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel, ea va fi definitivă.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, dosarul cu indicativul 6236/118/2022 vizează cererea unui proprietar auto din Constanța de anulare a sancțiunilor pentru abaterile rutiere prevăzute în Regulamentul de gospodărire a orașului, adoptat prin HCL 77/2021.
 
Părți în cauză sunt Mihai Alexandru Stoicescu, în calitate de recurent reclamant, în timp ce UAT Municipiul Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Inspectoratul General al Poliției Române sunt intimați pârâți.
 
În primă instanță, la Tribunal, cererea conducătorului auto privind anularea sancțiunilor rutiere din regulament a fost respinsă.
 
La Tribunal, dosarul fost analizat de completul CA1 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Teodora Luminița Popescu.
 
În motivarea deciziei de menținere a regulamentului contestat, judecătorii au arătat, printre altele, că, în contradicție cu susținerile reclamantului din proces, regulamentul contestat avea avizul Poliției pentru a introduce sancțiunile rutiere – inclusiv cele vizând parcarea autovehiculelor.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ cu caracter normativ HCL 77/2021“, aceasta fiind hotărârea Consiliului Local Constanța prin care a fost adoptat Regulamentul de gospodărire.
 
Potrivit datelor oficiale, în principal, în proces s-a cerut anularea regulamentului în întregime, iar în subsidiar, s-a solicitat anularea în parte a regulamentului, respectiv doar cu privire la articolul 8 și punctele aferente – anume, sancțiunile pentru abaterile rutiere prevăzute prin regulament.
 
Astfel, în Regulamentul de gospodărire adoptat prin HCL 77/2021, articolul 8 face referire la „contravențiile la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor, în vederea menținerea aspectului estetic și util al municipiului“.
 
Decizia pe care o va lua Curtea de Apel după judecarea recursului nu va mai putea fi atacată.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Primăria Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța, obligată să repartizeze locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități! Primarul pierde procesul (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii