Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răsturnare de situație în procesul deschis de primarul Chițac pentru desființarea ANL-urilor din Palazu Mare!

ro

11 May, 2023 14:10 2115 Marime text


Se schimbă situația în procesul în care primarul Vergil Chițac a fost autorizat, în primă instanță, de Judecătoria Constanța să desființeze lucrările considerate nelegale la ANL-urile din cartierul Palazu Mare!
 
Judecătorii de la Tribunal, care anunțaseră azi data pronunțării verdictului în apel, au anunțat în urmă cu scurt timp că au decis să repună cauza pe rol, pentru a se discuta despre interesul formulării cererii de chemare în judecată conform Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.
 
Astfel, noul termen în cauză a fost stabilit la data de 17 octombrie 2023, termen pentru care vor fi citate părțile cu mențiunea să își precizeze punctul de vedere cu privire la aceste aspecte.
 
De asemenea, judecătorii au cerut să fie depuse la dosar și contractele și procesele-verbale de predare teren încheiate între primărie și Autoritatea Națională pentru Locuințe.
 
Amintim, dosarul a ajuns la tribunal după ce reprezentanții Agenției Naționale pentru Locuințe au declarat apel împotriva primei sentințe pronunțate în cauză.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 2544/212/2022.
 
În minuta hotărârii contestate la Tribunal se arată că instanța „admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul (nr., Agenția Națională pentru Locuințe) să aducă la starea iniţială imobilul situat în municipiului Constanta, Cartier Palazu Mare ANL, prin desfiinţarea fundaţiilor continue din beton armat în suprafaţă totală de aproximativ S=1117 mp pe laturile de Sud-Est şi Nord-Vest ale terenului şi desfiinţarea plăcii turnată din beton armat, peste fundaţia executată pe latura de Sud-Est în suprafaţa de aproximativ S-558,5 mp“.
 
Totodată, Judecătoria Constanța a stabilit, în decizia contestată, „un termen limită de executare a măsurilor dispuse de şase luni din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri, iar in caz de refuz, dispune autorizarea Primarului Municipiului Constanţa să aducă la îndeplinire măsură desfiinţării şi readucerii imobilului în starea iniţială, pe cheltuiala pârâtului“.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii