Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, recurs de 40 de milioane de euro la Curtea Supremă! Proces cu inculpații din dosarul Polaris

ro

18 Jun, 2024 17:00 849 Marime text
  • Tribunalul Constanța a decis, în primă instanță, că acțiunea formulată de Primăria Constanța ar fi prescrisă și a respins-o ca atare.
Primăria Constanța duce la Curtea Supremă procesul pe 40 de milioane de euro pe care îi pretinde de la inculpații din dosarul Polaris!
 
Recent, pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României a fost înregistrat recursul declarat de Municipiul Constanța prin Primar în procesul având ca obiect „pretenții“ .
 
Amintim, în acest proces, Tribunalul a decis, în primă instanță, că acțiunea formulată de Primăria Constanța ar fi prescrisă și a respins-o ca atare.
 
Prin Hotarârea nr. 1469/2022, din 20 decembrie 2022, Tribunalul a respins, ca fiind prescrisă, acțiunea formulată de reclamantul Municipiul Constanta prin Primar în contradictoriu cu pârâţii Drăgan (Oprea) Sorina-Laura, Harpalete Doru Aurelian, Martin Eduard Stelian, Mazăre Radu-Ștefan, SC Polaris M. Holding SRL şi Tolea Tudorița.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul fusese soluționat de completul prezidat de magistratul Nicoleta-Melentina Mirică, din cadrul Secției a II-a Civile a instanței.
 
Ulterior, Curtea de Apel a menținut această decizie, prin respingerea, în octombrie 2023, a apelului declarat de municipalitate împotriva hotărârii inițiale.
 
Conform datelor noastre, la Curtea de Apel dosarul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Octavia Isabela Lupașcu și Cristina Belecciu, din cadrul Secției a II-a Civile a Curții.
 
Acum, totul se decide la Înalta Curte, Curtea Supremă de Justiție a României, a cărei hotărâre nu va mai putea fi atacată.
 
Dosarul Polaris
 
După cum arătam în edițiile anterioare, conform pna.ro, prin decizia penală nr. 14 din 03.02.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
 
„Condamnă pe inculpatul Mazăre Radu Ștefan, la data faptelor primar al municipiului Constanța, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 infracțiuni) și conflict de interese în formă continuată.
    
Condamnă pe inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel, la data faptelor om de afaceri, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de complicitate la luare de mită.
    
Dispune achitarea inculpaților Martin Eduard Stelian, S.C. Polaris M Holding S.R.L., Stan Gabriel Marius, Tolea Tudorița, Harpalete Doru Aurelian, Pavel Alina, Mutalâp Ghiulnihal și Oprea Sorina Laura, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu există, faptele nu sunt prevăzute de legea penală sau nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.
    
Dispune confiscarea de la inculpații Mazăre Radu Ștefan și Strutinsky Sorin Gabriel a câte 3.416.371,02 lei fiecare.
    
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă U.A.T. Municipiul Constanța față de inculpați.
    
Obligă pe inculpații Mazăre Radu Ștefan și Strutinsky Sorin Gabriel la plata către stat a sumei de câte 10.000 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare.
    
Definitivă“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Biserica de la Macul Roșu
A fost stabilit un prim termen în cel mai nou dosar deschis de Parohia Izvorul Tămăduirii împotriva Primăriei Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii