Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța îi cheamă în instanță pe Mirela și Iancu Cușu. Este vizat terenul aferent construcției Restaurant Nord

ro

20 Aug, 2021 16:57 13319 Marime text
  • Primăria Constanța îi cheamă în instanță pe Mirela și Iancu Cușu

Pe rolul Tribunalului Constanța, a fost înregistrat dosarul cu numărul 6334/118/2021, pe secția a II-a civilă, în care municipiul Constanța prim primar îi cheamă în judecată pe Iancu și Mirela Cușu, pentru pretenții.
 
Primăria Constanța a transmis că obiectul procesului constă în:
 
1. constatarea inexistenței dreptului de folosință asupra terenului în suprafață de 3477 mp situat în Constanța, bd. Al. Lăpușneanu, aferent construcției "restaurant Nord"
 
2. obligarea pârâților la plata contravalorii lipsei de folosință aferentă imobilului, pentru o perioadă de 3 ani anteriori introducerii prezentei acțiuni; valoarea estimată: 491.675,616 lei
 
3. obligarea pârâților la plata dobânzii legale.

 
Amintim că, recent, municipalitatea anunța o nouă dezbatere publică pe teme de urbanism anunțată de primăria Constanța. Dezbaterea vizează modificarea reglementărilor urbanistice în vigoare aprobate prin HCL 44/2011.
 
Adresa imobilului care a generat PUZ-ul este zona Satul de Vacanță, bd. Al. Lăpușneanu, restaurant Nord. Se propune diversificarea funcțiunilor, prin includerea celor legate de sănătate, vezi “documente”.
 
Inițiatorul dezbaterii este investitorul Iancu Cușu iar elaborator al Planului Urbanistic Zonal este  sociatatea All Arhitectura SRL.
 
Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa. Imobilul, în suprafaţă de 3.477 mp, identificat cu număr cadastral 212600-C1, înscris în Cartea Funciară a UAT Constanţa, este proprietate a lui Iancu Cuşu şi a Mirela Cuşu.  Beneficiarul PUZ-ului este Iancu Cuşu.
 
 
Terenul care generează PUZ-ul este situat în municipiul Constanţa, în partea de sud-vest a Satului de Vacanţă, aliniat la bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 188 A. În prezent, pe teren există o construcţie parter, cu folosinţă actuală de restaurant, fiind reglementat prin PUZ aprobat prin HCLM 442/011.
 
Acesta încadrează terenurile studiate în zona de reglementare ZR 2 - zona alimentaţie publică şi cazare. Circulaţia rutieră nu va modifica traseul străzilor proiectate din vecinătate. Aleile carosabile se vor dimensiona corespunzător, pentru a asigura accesul la terenuri. În incintă se va asigura accesul carosabil şi pietonal la fiecare dintre obiective. Accesul autovehiculelor speciale se va face pe o faţadă sau două, corespunzător normelor specifice.
 
Pe data de 10 aprilie 2017, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism 898 pentru Iancu Cuşu, în vederea elaborării unui Plan Urbanistic Zonal.

Vom reveni cu detalii într-o ediție ulterioară
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Dezbatere publică generată de transformarea fostului restaurant Nord din Constanța în spital. PUZ inițiat de Iancu Cușu

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii