Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:29 21 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică generată de transformarea fostului restaurant Nord din Constanța în spital. PUZ inițiat de Iancu Cușu

ro

17 Aug, 2021 00:00 4328 Marime text
  • Dezbaterea vizează modificarea reglementărilor urbanistice în vigoare aprobate prin HCL 44/2011
  • Adresa imobilului care a generat PUZ-ul este zona Satul de Vacanță, bd. Al. Lăpușneanu, restaurant Nord
  • Se propune diversificarea funcțiunilor, prin includerea celor legate de sănătate
  • Inițiatorul dezbaterii este investitorul Iancu Cușu iar elaborator al Planului Urbanistic Zonal este  sociatatea All Arhitectura SRL
  • Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare PUZ în perioada 16 – 21 august 2021
 
 
O nouă dezbatere publică pe teme de urbanism anunțată de primăria Constanța.

Dezbaterea vizează modificarea reglementărilor urbanistice în vigoare aprobate prin HCL 44/2011.

Adresa imobilului care a generat PUZ-ul este zona Satul de Vacanță, bd. Al. Lăpușneanu, restaurant Nord.

Se propune diversificarea funcțiunilor, prin includerea celor legate de sănătate, vezi “documente”.

Inițiatorul dezbaterii este investitorul Iancu Cușu iar elaborator al Planului Urbanistic Zonal este  sociatatea All Arhitectura SRL.

Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa. Imobilul, în suprafaţă de 3.477 mp, identificat cu număr cadastral 212600-C1, înscris în Cartea Funciară a UAT Constanţa, este proprietate a lui Iancu Cuşu şi a Mariei Cuşu. 

Beneficiarul PUZ-ului este Iancu Cuşu.
 

Terenul care generează PUZ-ul este situat în municipiul Constanţa, în partea de sud-vest a Satului de Vacanţă, aliniat la bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 188 A.
 
În prezent, pe teren există o construcţie parter, cu folosinţă actuală de restaurant, fiind reglementat prin PUZ aprobat prin HCLM 442/011.
 
Acesta încadrează terenurile studiate în zona de reglementare ZR 2 - zona alimentaţie publică şi cazare.
 
Circulaţia rutieră nu va modifica traseul străzilor proiectate din vecinătate. Aleile carosabile se vor dimensiona corespunzător, pentru a asigura accesul la terenuri. În incintă se va asigura accesul carosabil şi pietonal la fiecare dintre obiective. Accesul autovehiculelor speciale se va face pe o faţadă sau două, corespunzător normelor specifice.
 
Pe data de 10 aprilie 2017, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism 898 pentru Iancu Cuşu, în vederea elaborării unui Plan Urbanistic Zonal.
 
Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare PUZ în perioada 16 – 21 august 2021.
Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare și vor fi transmise în scris prin e-mail la adresa primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă la adresa primăriei sau la Centrul de Informare Cetățeni din incinta City Prc Mall, bd. Al.Lăpușneanu, nr.116C.
 
Biroul Strategii Urbane va colecta eventualele opinii/observații formulate și le va transmite elaboratorului/inițiatorului, care va argumenta (ne)preluarea opiniilor/observațiilor lor.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Transformarea restaurantului Nord în spital, la mâna Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului (document+galerie foto)

Restaurantul Nord din parcul Tăbăcărie se va transforma în spital (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii