Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa, chemată în judecată de un om de afaceri din epoca Mazăre, pentru anularea unui act administrativ

ro

10 Jan, 2020 00:00 2456 Marime text

Pe rolul Secţiei de contencios-administrativ a Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul 77/118/2020, având ca obiect anulare act administrativ certificat nr. 3599/07.10.2019. Reclamant în dosar este Tănase Stercu iar pârâţi sunt Primarul Municipiului Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa.


În 2014, Tănase Stercu a obţinut de la municipalitate un certificat de urbanism valabil 24 de luni, pentru construirea a două imobile cu destinaţia de locuinţe colective cu regim de înălţime P+4E (cel puţin pentru început) pe strada Baba Novac. Primăria a uitat să menţioneze însă şi numărul străzii la care ar urma să se construiască aceste imobile.

Numele lui Stercu se leagă de Cartierul Tineretului, „inventat“ de Radu Mazăre pe vremea când promitea locuinţe ieftine pentru tineri (care, între timp, s-au dovedit a fi nu tocmai accesibile ca preţ). În anul 2008, la iniţiativa primarului de atunci al municipiului, Radu Mazăre, Consiliul Local Constanţa aproba proiectul de hotărâre privind eliberarea PUZ-ului necesar construirii unui „imobil locuinţe D+P+3E, zona Compozitori, careul X, lot 24, teren în suprafaţă de 500 mp, proprietate Stercu Tănase şi Iţa“. De pe site-ul Primăriei Constanţa lipseşte însă această hotărâre. Coincidenţă sau nu, în cadrul aceleiaşi şedinţe s-a aprobat şi hotărârea privind declararea ca obiectiv de interes public local „programul municipal de construire locuinţe ieftine pentru tineri destinate cumpărării şi lucrări pregătitoare şi tehnico-edilitare aferente“, precum şi aprobarea documentelor şi demersurilor necesare punerii în aplicare a acestui program - ansamblul rezidenţial Baba Novac.

 

Citeşte şi:

Cartierul Tineretului creşte cu încă două imobile Tanase Stercu a planificat două blocuri de patru etaje pe Baba Novac

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii