Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:24 27 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a dat în judecată mai mulți foști proprietari de garaje. Dosarul, la Curtea de Apel

ro

19 Jul, 2021 00:00 1343 Marime text
 
  • Constănțenii au pierdut definitiv procesele privind demolarea garajelor, iar acum municipalitatea i-a dat, la rândul său, în judecată, pentru a-și recupera cheltuielile cu procesele.
Primăria Constanța nu renunță la procesul intentat mai multor foști proprietari de garaje din municipiul Constanța!
 
Dosarul la care vom face referire se află în atenția magistraților din luna mai 2020.
 
Este vorba cauza în care mai mulți constănțeni au contestat în instanță notificările prin care Primăria Constanța și Poliția Locală le-au adus la cunoștință că trebuie să demoleze garajele. 
 
În primă instanță, o parte dintre constănțeni au primit câștig de cauză, iar autoritățile au fost blocate temporar de la a-și pune în practică planul privind demolărie. Lucrurile s-au schimbat însă radical în apel, când Tribunalul a admis calea de atac promovată de municipalitate.
 
În final, constănțenii au pierdut definitiv procesele privind demolarea garajelor, iar acum municipalitatea i-a dat, la rândul său, în judecată, pentru a-și recupera cheltuielile cu procesele.
 
Prezentul dosar a fost soluționat, inițial, de Judecătoria Constanța prin respingerea acțiunii.
 
Ulterior, Tribunalul Constanța a admis în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Municipiul Constanţa prin Primar, Consiliul Local al Municipiului Constanţa, Primarul Municipiului Constanţa, Direcţia Generală Poliţia Locală în contradictoriu cu pârâţii, care au fost obligați, în solidar, la plata către reclamanţi a sumei de 972 lei, reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu de avocat şi taxă judiciară de timbru) efectuate într-un alt dosar. Totodată, magistrații au respinge și cererea municipalității privind obligarea cetățenilor la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de reclamanţi la Curtea de Apel Constanța.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Primăria Constanța a demarat procedurile de desființare a garajelor de pe aleea Nalbei
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii