Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 20 de percheziţii în Constanţa Procurorii DNA, faţă în faţă cu „Împăratul Lumii“

ro

24 Mar, 2018 00:00 4210 Marime text
Petre Geamănu, supranumit „Împăratul Lumii“, despre care s-a spus că a fost unul dintre liderii lumii underground din Bucureşti, faţă în faţă cu procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa! „Împăratul Lumii“ a fost audiat zilele trecute de către magistraţii DNA, potrivit unor surse judiciare, în dosarul privind cele peste 20 de percheziţii domiciliare efectuate la jumătatea acestei luni pe raza judeţelor Constanţa, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti.
 
Prin intermediul comunicatului nr. 224/VIII/3 , din data de 16 martie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au anunţat dispunerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15 martie, a inculpaţilor: Suliman Giuniet, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: şantaj (trei fapte), camătă şi constituirea unui grup infracţional organizat, Iaşar Elvis, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: şantaj (două fapte), Iaşar Bechir, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: şantaj, camătă, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat, Iancu Ion, Marcu Adrian şi Luca Nicolae Cosmin, suspectaţi de complicitate la înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.
 
În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: în perioada anilor 2014 - 2017, cei şase inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat ulterior şi alte persoane, în scopul comiterii unor infracţiuni de şantaj, înşelăciune şi camătă.
Concret, inculpaţii au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sumele de 35.000 de euro, 7.000 de euro şi 2.000 de lei.
 
„Banii respectivi au fost ceruţi în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către inculpaţii Suliman Giuniet şi Iaşar Bechir, la care fuseseră adăugate dobânzi substanţiale, cu scopul obţinerii în mod injust a unor foloase materiale. În acelaşi context, inculpatul Iaşar Bechir, beneficiind de ajutorul inculpaţilor Iancu Ion, Marcu Adrian şi Luca Nicolae Cosmin, cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, a indus în eroare o persoană prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, aspecte care i-au provocat acesteia pagube patrimoniale în valoare de 200.000 de euro. În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane“, conform DNA.
 
La data de 16 martie 2018, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Instanţa a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Direcţia Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Pe cale de consecinţă, magistraţii au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor: Suliman Giuniet, Iaşar Elvis, Iaşar Bechir, Iancu Ion, Marcu Adrian, Luca Nicolae Cosmin (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16 martie şi până la data de 14 aprilie, inclusiv.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IGPR - Direcţia de Investigaţii Criminale, Direcţia de Operaţiuni Speciale şi din cadrul IPJ Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii