Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:37 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Avalanşă“ de acorduri de recunoaştere a vinovăţiei la DNA Constanţa

ro

05 Apr, 2018 00:00 1457 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au încheiat, zilele trecute, mai multe acorduri de recunoaştere a vinovăţiei în dosarul privind cele peste 20 de percheziţii domiciliare efectuate la jumătatea lunii trecute pe raza judeţelor Constanţa, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti. Tot în prezenta cauză, Petre Geamănu, supranumit „Împăratul Lumii“, despre care s-a spus că a fost unul dintre liderii lumii underground din Bucureşti, a fost audiat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Revenind la acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii DNA Constanţa au bătut palma cu cinci persoane suspectate de şantaj, camătă, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, dar şi de constituire a unui grup infracţional organizat.
 
Acordurile de recunoaştere au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
Conform anchetatorilor, în perioada anilor 2014 - 2017, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat ulterior şi alte persoane, în scopul comiterii unor infracţiuni de şantaj, înşelăciune şi camătă.
 
Concret, inculpaţii au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sumele de 35.000 de euro, 7.000 de euro şi 2.000 de lei.
 
Banii respectivi au fost ceruţi în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către doi dintre inculpaţi, la care fuseseră adăugate dobânzi substanţiale, cu scopul obţinerii în mod injust a unor foloase materiale. În acelaşi context, un inculpat, beneficiind de ajutorul altora, cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, a indus în eroare o persoană prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, aspecte care i-au provocat acesteia pagube patrimoniale în valoare de 200.000 de euro.
 
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii