Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:26 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnarea momentului la Constanţa! În dosar, Petre Geamănu, supranumit „Împăratul Lumii“, a fost audiat la DNA

ro

26 Apr, 2018 11:48 2021 Marime text
Judecătorii din Tribunalul Constanţa au anunţat azi prima condamnare în dosarul privind cele peste 20 de percheziţii domiciliare efectuate la jumătatea lunii martie pe raza judeţelor Constanţa, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti. Tot în prezenta cauză, Petre Geamănu, supranumit „Împăratul Lumii“, despre care s-a spus că a fost unul dintre liderii lumii underground din Bucureşti, a fost audiat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Azi, Tribunalul Constanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 30 martie de procurorul DNA şi inculpatul Adrian Marcu. Pe cale de consecinţă, inculpatul a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune şi la un alt an de închisoare, pentru constituire a uni grup infracţional organizat. Instanţa a contopit pedepsele aplicate şi a dispus ca inculpatul Adrian Marcu să execute pedeapsa cea mai grea la care adaugă un spor de pedeapsă de 4 luni închisoare, inculpatul executând pedeapsa rezultantă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă!

În cauză, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au încheiat cinci acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, cei vizaţi fiind acuzaţi de şantaj, camătă, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, dar şi de constituire a unui grup infracţional organizat.
 
Toate ccordurile de recunoaştere au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
Conform anchetatorilor, în perioada anilor 2014 - 2017, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat ulterior şi alte persoane, în scopul comiterii unor infracţiuni de şantaj, înşelăciune şi camătă.
 
Concret, inculpaţii au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sumele de 35.000 de euro, 7.000 de euro şi 2.000 de lei.
 
Banii respectivi au fost ceruţi în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către doi dintre inculpaţi, la care fuseseră adăugate dobânzi substanţiale, cu scopul obţinerii în mod injust a unor foloase materiale. În acelaşi context, un inculpat, beneficiind de ajutorul altora, cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, a indus în eroare o persoană prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, aspecte care i-au provocat acesteia pagube patrimoniale în valoare de 200.000 de euro.
 
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Ti-a placut articolul?

Comentarii