Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensionare la vârf, la Parchetul Curții de Apel Constanța! Ce magistrat a cerut eliberarea din funcție

ro

30 Nov, 2022 10:17 2236 Marime text


Pensionările la vârf de la instanțele din Constanța sunt urmate de acțiuni similare în rândul magistraților procurori, plecările din sistem fiind anunțate chiar pentru conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Magistratul Beatrice Silvia Șișman, procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel și al Dobrogei, a solicitat acum eliberarea din funcție, prin pensionare.

Cererea sa a fost transmisă Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care urmează să o analizeze în ședința de săptămâna viitoare.

Totodată, și magistratul Dragomir Ianuș, tot din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța, a cerut eliberarea din funcție, ca urmare a pensionării.

Solicitarea sa va fi analizată în aceeași ședință cu cea formulată de procurorul general adjunct, discuțiile fiind programate pentru data de 6 decembrie 2022.

Dacă cererile vor fi aprobate, acestea vor fi înaintate Președintelui României, pentru semnarea decretelor privind eliberarea magistraților din funcție, ca urmare a pensionării.


Amintim, recent, Secția pentru Judecători a CSM a aprobat cererile de pensionare formulate de magistratul Cristina Ramona Duță, președintele Tribunalului Constanța, și de magistratul Denis Gabriela Ghervase, președintele Secției Penale, în timp ce discuția privind solicitarea similară formulată de magistratul Mihaela Cristina Grădinariu a fost amânată, la cererea magistratului.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii