Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Penitenciarul-Spital Poarta Albă, afectat de ploile din ultimele zile

ro

23 Jun, 2020 17:40 1642 Marime text

•    În cazul în care condițiile meteo afectează drumurile către unitățile de detenție, reprezentanții ANP spun că se menține posibilitatea utilizării comunicărilor online și a convorbirilor telefonice, conform legii.

Ploile abundente din ultimele zile au afectat și Penitenciarul-Spital Poarta Albă, unde s-au înregistrat infiltrații la nivelul unei secții de deținere. Informația a fost făcută publică de Administrația Națională a Penitenciarelor, care a precizat că a mai fost afectată și o altă unitate de detenție, din țară, respectiv Penitenciarul Aiud.
De asemenea, ANP a făcut precizarea că nu a fost afectată nicio persoană privată de libertate și nici personalul din penitenciare.

Redăm, în continuare, comunicatul oficial remis de ANP:

Având  în  vedere situația hidrometeorologică la nivel național și  eventualele efecte  negative asupra desfășurării activităților specifice în  locurile de deținere din zonele geografice afectate, precizăm:
Două  unități  subordonate  Administrației  Naționale  a  Penitenciarelor  au înregistrat, ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele  zile,  pagube  materiale (Penitenciarul Aiud –afectare GospodărieAgrozootehnică; Penitenciarul-Spital Poarta Albă –infiltrații la nivelul unei secții de deținere), fiind dispusă evaluarea acestora și efectuarea de reparații. În nicio situație, nu au fost afectate persoane private de libertate sau personal de penitenciare.  Activitățile  specifice  se  derulează  în  condiții  optime,  fără disfuncționalități, la nivelul tuturor unităților penitenciare.Totodată, menționăm că, în eventualitatea în care, în contextul traficului rutier restricționat pe anumite porțiuni de drum,aparținătorii persoanelor custodiate nu se pot prezenta la sediul locurilor de deținere pentru  efectuarea vizitelor, se menține posibilitatea utilizării comunicărilor online și a convorbirilor telefonice, conform legii.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii