Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedeapsă de patru ani şi două luni de închisoare pentru un constănţean care a condus fără permis, a produs un accident şi a fugit de la faţa locului

ro

15 Apr, 2019 00:00 1212 Marime text
Un bărbat din Constanţa a primit o condamnare de patru ani şi două luni de închisoare după ce a condus un autoturism fără să aibă permis de conducere, a produs un accident rutier şi a fugit de la faţa locului. Judecătoria Constanţa l-a condamnat la data de 12 aprilie 2019 pe bărbat la doi ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, constând în conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere, şi la trei ani şi şase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, fapta constând în părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie.
 
Instanţa contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta; aplică pedeapsa cea mai grea, de trei ani şi şase luni de închisoare, pe care o sporeşte cu opt luni, reprezentând 1/3 din durata celeilalte pedepse. În final, inculpatul B.R.-D. execută pedeapsa închisorii de patru ani şi două luni. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată prin apel în 10 zile de la înştiinţare.
 

Soluţia pe scurt

 
„În baza art. 335 alin. l din C. pen., cu aplic. art. 41 alin. 1, art. 43 alin. 5 C. pen, condamnă pe inculpatul B.R.-D. (...), la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, constând în conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere. În baza art. 338 alin. 1 din C. pen., cu aplic. art. 41 alin. 1, art. 43 alin. 5 C. pen, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, fapta constând în părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie.
 
În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b) cod penal, contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta; aplică pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 6 luni închisoare, pe care o sporeşte cu 8 luni, reprezentând 1/3 din durata celeilalte pedepse. În final, inculpatul B.R.-D. execută pedeapsa închisorii de 4 ani şi 2 luni. Pedeapsa se execută în regim de detenţie, conform art. 60 cod penal. În baza art. 399 alin. 1 c.p.p., menţine măsura arestării preventive faţă de inculpatul B.R.-D., urmând ca aceasta să fie verificată cel târziu până la data de 10.06.2019.
 
În baza art. 404 alin. (4) lit. a) C. proc. pen., deduce din pedeapsa aplicată, de 4 ani şi 2 luni închisoare, perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, de la data de 14.06.2018 la 22.10.2018 şi de la data de 15.03.2019 la zi. În baza art. 274 alin. 1 C.pr. penală, obligă pe inculpatul B.R.-D. la plata sumei de 2000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, către statul român. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 12.04.2019“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii