Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcul Arheologic din Constanța, astăzi, în atenția Tribunalului!

ro

23 Nov, 2021 00:00 1394 Marime text

 
  • Este vorba despre cauza 2434/118/2021, proces în care firma Ianachis SRL, compania care deține pizzeria Il Giardino, a dat în judecată Municipiul Constanța, dar și pe Primarul Municipiului Constanța, precum și Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța.
  • Instanța, în completul CFond 3 al Secției a II-a Civile a instanței, prezidat de magistratul Alina Marin, a anunțat că va pronunța astăzi o decizie în acest proces.
  • Dosarul este strâns legat de procesul în care afaceriștii de la Il Giardino încearcă să oblige municipalitatea să-i vândă terenul din Parcul Arheologic pe care este situată pizzeria.
 
Judecătorii Tribunalului Constanța, în completul CFond 3 al Secției a II-a Civile a instanței, prezidat de magistratul Alina Marin, au anunțat că vor pronunța astăzi, 23 noiembrie 2021, o primă hotărâre în procesul care vizează un teren din Parcul Arheologic Constanța.
 
Este vorba despre cauza 2434/118/2021, proces în care firma Ianachis SRL, compania care deține pizzeria Il Giardino, a dat în judecată Municipiul Constanța, dar și pe Primarul Municipiului Constanța, precum și Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța.
 
Inițial, pronunțarea fusese amânată pentru data de 16 noiembrie 2021, dar completul a decis, la momentul respectiv, o nouă amânare, pentru data de azi.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, afaceriștii intenționează să cumpere o parte din parc, intenție dezvăluită inițial în cadrul dosarului 535/118/2019*.
 
Prin acțiunea respectivă, reprezentanții firmei le cereau judecătorilor să oblige municipalitatea să le vândă terenul, acesta având o suprafață de 96 de metri pătrați și fiind situat în apropierea Statuii „Victoriei împotriva Fascismului“.
 
Dosarul 535/118/2019* a fost suspendat de introducerea noii acțiuni, înregistrate sub numărul 2434/118/2021.
 
În centrul procesului suspendat se află terenul pe care se află pizzeria, suprafață pentru care, inițial, oamenii de afaceri au deschis o acțiune la Tribunalul Constanța.
 
Prin acțiunea respectivă, reprezentanții firmei le cereau judecătorilor să oblige municipalitatea să le vândă terenul, acesta având o suprafață de 96 de metri pătrați și fiind situat în apropierea Statuii „Victoriei împotriva Fascismului“.
 
Acțiunea, înregistrată sub numărul 535/118/2019*, a fost respinsă în primă instanță, astfel că acum dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța, în urma apelului declarat de firma Ianachis SRL.
 
Totuși, procesul a fost suspendat, după ce reprezentanții firmei au înregistrat o nouă acțiune, pe rolul Tribunalului Constanța.
 
În întreg acest context, este de precizat că, de hotărârea ce va fi pronunțată astăzi de Tribunalul Constanța depinde și primul proces, în care afaceriștii încearcă să obțină obligarea municipalității la a-i vinde terenul.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria, obligată de instanţă
Se măreşte Il Giardino (document)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii