Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MINAC asigură supravegherea arheologică în cadrul proiectului „Reamenajarea spațiului public din zona parcului Gării” din Constanța

ro

08 Feb, 2024 13:01 816 Marime text
 
Primăria Constanța a atribuit direct Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța contractul în valoare de 35.630 lei (7.160,37 EUR) pentru serviciul de supraveghere arheologică aferent obiectivul de investiţii „Reamenajarea spațiului public din zona parcului Gării”.

MINAC este o instituția aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța.



Lucrările de reabilitare și modernizare ale parcului de la Gară sunt în plină desfășurare.

În interiorul parcului, aleile au fost decopertate urmând a se începe lucrul și la asfaltarea lor.

Protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional – este reglementată de Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, cu modificările și completările ulterioare, şi ordonanța nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes național.
 
Metodologiei de aplicare a procedurii de descărcare de sarcină arheologică este reglementată de Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2518/2007.
 
Descărcarea de sarcină arheologică este procedura prin care se confirmă că un teren în care a fost evidenţiat patrimoniul arheologic poate fi redat activităţilor umane curente.
 
Certificatul de descărcare de sarcină arheologică reprezintă actul administrativ prin care se anulează regimul de protecţie instituit anterior asupra terenului în care a fost evidenţiat patrimoniul arheologic.

Autorizarea lucrărilor de construire sau de desființare din zonele cu patrimoniu arheologic se aprobă numai pe baza și în conformitate cu avizul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

 
Citește și:

Ședință CJ Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanţa, pe ordinea de zi (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii