Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul Curții de Apel Constanţa, amendă pentru parcare neregulamentară. Azi, primul termen

ro

29 Oct, 2020 00:00 2170 Marime text

Procurorul general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, Mihaela-Elena Mergeane, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că Poliţia Locală Constanţa ar fi emis o amendă după ce una dintre maşinile unităţii de parchet ar fi fost identificată ca fiind parcată neregulamentar.


Azi, la Judecătoria Constanţa va avea loc primul termen de judecată în dosarul în care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa contestă o amendă aplicată de angajaţii Poliţiei Locale Constanţa!


Cauza se află pe rolul Judecătoriei Constanța din 13 martie 2019, însă procesul a fost suspendat până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 24/118/2019, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța.

Așa cum precizam și în edițiile anterioare, pe data de 25 martie, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis anularea definitivă a Hotărârea nr. 235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța.


Pe cale de consecință, Judecătoria Constanţa a putut relua judecata în dosarul în care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa contestă amenda aplicată de angajaţii Poliţiei Locale Constanţa.


Procurorul general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, Mihaela-Elena Mergeane, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, la scurt timp după înregistrarea dosarului la judecătorie, că Poliţia Locală Constanţa ar fi emis o amendă după ce una dintre maşinile unităţii de parchet ar fi fost identificată ca fiind parcată neregulamentar.

Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancţionată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staţionarea neregulamentară este sancţionată cu patru/cinci puncte-amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.


Citește și

Un polițist local din Constanța, amendat de unul de la Rutieră. Cazul a ajuns în atenția judecătorilor

Veste importantă pentru toți cei care au fost amendați în baza vechiului regulament al parcărilor din Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii