Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratora Liceului Dimitrie Cantemir, din Tulcea, condamnată pentru delapidare! A recunoscut tot în fața procurorilor din Constanța (DOCUMENT)

ro

16 Feb, 2024 17:00 1666 Marime text
 
 
  • Pe scurt, conform procurorilor, inculpata și-ar fi însușit lunar din conturile Liceului Dimitrie Cantemir mai multe sume de bani, în două modalităti alternative, respectiv ar fi efectuat viramente din conturile Liceului Dimitrie Cantemir Babadag către conturile bancare personale, ar fi efectuat viramente din conturile liceului catre conturile personale ale altor angajați ai unității de învățământ de la care ulterior prelua sumele de bani în numerar și în final, într-o a treia modalitate de delapidare, din ridicările de numerar, în numele Liceului Dimitrie Cantemir Babadag, din conturile deschise la Trezorerie în sume mai mari decât cele necesare plăților conform statelor de plată sau a altor documente pe care le întocmea, își însușea diferența de bani.
   
 
Tribunalul Tulcea a admis vineri, 16 februarie 2024, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 28.12.2023 de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa cu Pârjol Elena, fost administrator fianciar/contabil al liceului Dimitrie Cantemir Babadag, din Tulcea.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Tulcea i-a aplicat inculpatei pedeapsa de trei ani de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată.
 
Inculpata a mai fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de timp de 60 de zile, la Primăria comunei Lumina, județul Constanţa sau la o instituţie şcolară din localitate, aflată în subordinea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, potrivit deciziei adoptate de consilierul de probațiune, care va alege locul unde urmează a se executa obligaţia şi tipul de activitate, pe baza evaluării iniţiale.
 
Instanța i-a atras atenţia inculpatei asupra corectei conduite viitoare şi a unor posibile consecinţe de revocare a beneficiului suspendării sub supraveghere şi de executare efectivă în penitenciar a pedepsei principale rezultante de mai sus, urmări la care condamnatul s-ar expune dacă va mai comite infracţiuni, nu va respecta măsurile de supraveghere sau nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.
 
În final, tribunalul a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă exercitată de persoanele fizice şi juridice care s-au constituit părţi civile în cursul procesului penal. Așa cum arătam și sus, fostul administrator fianciar/contabil al liceului Dimitrie Cantemir Babadag, din Tulcea a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 28.12.2023 de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
Pe scurt, conform procurorilor, inculpata, în perioada 01.01.2011 – 31.08.2022, în calitate de administrator fianciar/contabil care, în mod repetat, în realizarea aceleași rezoluții infracționale, și-ar fi însușit lunar din conturile Liceului Dimitrie Cantemir mai multe sume de bani, în două modalităti alternative, respectiv a efectuat viramente din conturile Liceului Dimitrie Cantemir Babadag către conturile bancare personale, a efectuat viramente din conturile liceului catre conturile personale ale altor angajati ai unitatii de invatamant de la care ulterior prelua sumele de bani in numerar și în final, într-o a treia modalitate de delapidare, din ridicările de numerar, în numele Liceului Dimitrie Cantemir Babadag, din conturile deschise la Trezorerie in sume mai mari decat cele necesare platilor conform statelor de plata sau a altor documente pe care le intocmea, își însușea diferența de bani.
 
Cele mai sus precizat, potrivit Parchetului Curții de Apel Constanța, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de delapidare în formă continuată, prev. de art. 295 alin. (1), Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal.
 
„În cauză urmează a se face aplicarea dispoziţiilor art. 309 Cod penal, privind faptele care au produs consecinte deosebit de grave având în vedere că prejudiciul total produs Liceului Dimitrie Cantemir este 2.149.074 lei“, conchid procurorii.
 
Acordul de recunoaştere a vinovăţiei poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Procurorii DNA Constanța, sesizați pentru banii de pensii, de la Liceul Dimitrie Cantemir, din Babadag! Curtea de Conturi estimează un prejudiciu de aproape 2,15 milioane de lei (DOCUMENT)
 
 
Miadmar Fishing SRL cere să intre în insolvență! Legături cu un dosar DNA care a cutremurat Tulcea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii