Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:39 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofițer de poliție judiciară din Capitală, trimis în judecată pentru că ar fi pretins o mită de 15.000 de euro

ro

21 Aug, 2020 13:41 727 Marime text

Un ofițer de poliție judiciară din cadrul Poliției Municipiului București, trimis în judecată de procurorii anticorupție. Este acuzat că ar fi pretins o mită de 15.000 de euro.

Iată comunicatul oficial remis de Direcția Națională Anticorupție:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului NECȘULESCU GABRIEL,la data faptei ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției municipiul București - Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru săvârșirea infracțiunii deluare de mită.

        În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În calitate de ofițer de poliție judiciară la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției mun. București, inculpatul Necșulescu Gabriel ar fi pretins în mod direct, cu titlu de mită, de la un om de afaceri, suma de 15.000 euro, din care ar primit prin intermediar, la data 5 martie 2010, suma de 25.000 lei,pentru a instrumenta, conform intereselor omului de afaceri, un dosarpenal constituit la plângerea acestuia. Ulterior, în același scop, inculpatul ar mai fi pretins și primit de la același om de afaceri, prin intermediar,diferite bunuri in valoare de aproximativ 6500 lei.

În vederea confiscării speciale s-a dispus  instituirea sechestrului asigurător asupra unui bun imobil din patrimoniul inculpatului.

    Dosarul a fost trimis spre judecareTribunalului București.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii