Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, din instanță ITM Constanța, obligat să-l mențină în funcție pe fostul director Eugen Bola (MINUTA)

ro

26 Apr, 2023 17:06 2115 Marime text
Eugen Bola, directorul pensionat al ITM Constanța

Fostul director al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, Eugen Bola, a obținut în instanță obligarea instituției pe care a condus-o până la pensionarea sa să îl mențină în funcția publică deținută, peste vârsta standard de pensionare, pentru încă un an.

Decizia a fost pronunțată de judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța și poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.

În plus, fostul director ar urma să primească și o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi recalculate şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, începând cu data de 11.07.2022 şi până la reintegrarea efectivă în funcţie, fără a depăşi data de 10.07.2023.

Decizia instanței a fost pronunțată în dosarul 7391/118/2022

Iată minuta hotărârii Tribunalului:

Admite excepţia inadmisibilitaţii, invocată de pârâţii Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa şi respinge ca inadmisibil capătul de cerere formulat de reclamantul Bola Eugen având ca obiect anularea adresei nr. 15275/RG/2066/DGJ/4835/DRU/09.08.2022, emisă de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Bola Eugen în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa.

Anulează Ordinul nr. 1044/29.06.2022, emis de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Obligă pe pârâtul Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale să îl menţină pe reclamantul Bola Eugen în funcţia publică deţinută, peste vârsta standard de pensionare, pentru o perioadă de 1 an, începând cu data de 11.07.2022

Obligă pe pârâtul Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi recalculate şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, începând cu data de 11.07.2022 şi până la reintegrarea efectivă în funcţie, fără a depăşi data de 10.07.2023.

Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de contencios administrativ şi fiscal.


Dosarul în instanță a fost deschis în data de 1 noiembrie 2022.

Eugen Bola și-a anunțat pensionarea în data de 11 iulie 2022, dată la care este marcată Ziua Inspecției Muncii din România, în prezența unei delegații din partea Ministerului Muncii.

Acesta a fost șef al ITM Constanța timp de circa 17 ani, iar timp de doi ani a îndeplinit funcția de prefect al județului Constanța.

După decizia luată de Tribunalul Constanța, rămâne de văzut dacă Ministerul Muncii va declara recurs în proces, pentru schimbarea hotărârii de menținere în funcție a direcorului Eugen Bola.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii